19 Αυγούστου 2013

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη για το μαρτυρικό Κομμένο Άρτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη συμμετείχε και φέτος στις Εκδηλώσεις Μνήμης και απόδοσης τιμής στους 317 σφαγιασθέντες του μαρτυρικού Κομμένου από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. 

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013 συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από εκείνο το ματωμένο πρωινό του 1943, όταν οι γερμανοί στρατιώτες μετέτρεψαν το χωριό σε ολοκαύτωμα και έσπειραν το θάνατο και τη φρίκη στους ανυποψίαστους, άοπλους και ανυπεράσπιστους κατοίκους του. 
Η βουλευτής Άρτας παρέστη στο μνημόσυνο των θυμάτων με δοξολογία στο ναό Πέτρου και Παύλου και στην επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των πεσόντων, όπου κατέθεσε στεφάνι. 

Σε δηλώσεις της η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: 
«70 χρόνια από την σφαγή του μαρτυρικού Κομμένου η πατρίδα μας βρίσκεται ξανά υπό την Κατοχή της Επιτήρησης και της Επιτροπείας, με τον λαό μας να στενάζει από τα μέτρα του μνημονίου που προωθείται από την Γερμανίδα Μέρκελ και υλοποιείται από τους Έλληνες εντολοδόχους της. 
Όπως τότε, έτσι και τώρα ο λαός μας αντιστέκεται και θα ανατρέψει την πολιτική της καταστροφής και της γενοκτονίας. 
Τα 317 αθώα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και οι επιζώντες της φρίκης δεν επαιτούν χορηγίες και δεν παραπλανιόνται από δήθεν προσφορές εξιλέωσης, απαιτούν δικαίωση. Υπάρχει ένα ανεκπλήρωτο ιστορικό χρέος, που απαιτεί εξόφληση. Είναι το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, που για μας στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ιστορικό χρέος απέναντι στους χιλιάδες ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. 
Δεν μπορεί αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα να αναγνωρίζουν το δημόσιο χρέος της χώρας απέναντι στα μεγάλα funds και στις τράπεζες και να μην αναγνωρίζουν το χρέος της Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό, να μην το αναγνωρίζουν και να μην το διεκδικούν. 
Το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικό, είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας. Όπως έχει πει ο ήρωας της Αντίστασης και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος “και ένα μάρκο να ήταν η οφειλή, η Γερμανία έχει τη νομική, την ιστορική, αλλά προπαντός την ηθική υποχρέωση να εκπληρώσει τα χρέη της απέναντι στην Ελλάδα.”» 

Το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου