29 Αυγούστου 2013

Κλείνει την Κυριακή για μια ώρα η υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας-Ακτίου

Για μια ώρα από τις 08:45 έως 09:45 
Κλειστή θα παραμείνει για τα οχήματα για μια ώρα περίπου το πρωί της Κυριακής η υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας - Ακτίου. Συγκεκριμένα η κυκλοφορία θα διακοπεί την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου από τις 08:45 έως 09:45 προκειμένου να περάσουν με ασφάλεια οι αθλητές - δρομείς που συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου Άκτιο - Νικόπολη στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της ναυμαχίας του Ακτίου. 

Αυτό έγινε σήμερα γνωστό κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Γιώργος Τσιλιγκίρης αντιπρόεδρος του συλλόγου Ανθρώπολις και η Χριστίνα Μερκούρη προϊσταμένη της ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας, δύο φορείς που έχουν αναλάβει την διοργάνωση των εκδηλώσεων. 

Η σχετική ανακοίνωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναφέρει: 
Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 01.09.2013 θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου από το Άκτιο στην Πρέβεζα στο πλαίσιο αθλητικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ναυμαχίας του Ακτίου και των «εν Νικοπόλει Ακτίων» , μήκους 16 χλμ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου πρόκειται να πραγματοποιηθούν προσωρινά αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας - Ακτίου και στο οδικό δίκτυο Ακτίου και Πρέβεζας. 
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 01.09.2013 η κυκλοφορία στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου θα διακοπεί κατά το χρονικό διάστημα 08:45-09:45 ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα οι αρμόδιοι φορείς -Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Δ/νσης Πρέβεζας, Κέντρο ελέγχου υποθαλάσσιας σήραγγας Πρέβεζας- Ακτίου, Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, Λιμεναρχείο Πρέβεζας- θα προβαίνουν στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που απαιτούνται για τη μονοδρόμηση της κυκλοφορίας στο ρεύμα πορείας των αθλητών. 
Ώρα εκκίνησης του Αγώνα Δρόμου είναι η 9η π.μ., με αφετηρία το Κάστρο του Ακτίου και σημείο τερματισμού το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης. 
Οι αθλητές θα διέλθουν μέσα από την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου, θα κινηθούν στην παραθαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας -από τον Παντοκράτορα προς την Κυανή Ακτή και την παραλία της Πρέβεζας- για να διασχίσουν, μέσω της Ε. Ο. Ιωαννίνων - Πρεβέζης, τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και να τερματίσουν στο «εν άλσει προάστειο» και το αρχαίο στάδιο της Νικόπολης, χώρο τέλεσης των Ακτιακών αγώνων.

Aπό http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου