12 Οκτωβρίου 2013

Ερώτηση του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας

Ερώτηση κατέθεσαν προς τους υπουργούς Υποδομών και Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Ελένη Γερασιμίδου, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Μωραΐτης σχετικά με τους εργαζόμενους στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ). 

Ρωτούν την κυβέρνηση τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να διασφαλιστεί, ότι οι εργαζόμενοι του ΤΕΟ δεν θα βγουν στη διαθεσιμότητα, δεν θα απολυθούν, θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αν έχει σκοπό η κυβέρνηση να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Οδικού Δικτύου και της συντήρησής του, χωρίς ιδιώτες και διόδια. 
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης: 
«ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας 
Θέμα: Για τους εργαζόμενους στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) 
Στον "αέρα" βρίσκονται οι περίπου 130 εργαζόμενοι του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), μετά την παύση του Διοικητικού Συμβουλίου της υπηρεσίας και την "εκκαθάριση εν λειτουργία", έπειτα από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών. 
Οι εργαζόμενοι του ΤΕΟ, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία απασχολούνται σε σταθμούς διοδίων, παραμένουν υπό καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας για όσο διάστημα λειτουργεί ο έλεγχος των οικονομικών πεπραγμένων του ΤΕΟ, ενώ δεν υπάρχει κανενός είδους ρητή δέσμευση για το αν θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους. 
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση διαλύει το Ταμείο κατ' εντολή των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, χαρίζοντάς τους όλο το εθνικό οδικό δίκτυο και εκατομμύρια έσοδα που έχει το ΤΕΟ. Αφήνει μετέωρους τους εργαζομένους, που θα έχουν την ίδια τύχη των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που βγαίνουν καθημερινά σε διαθεσιμότητα. 
Για να μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα σχέδιά της, δε διστάζει μάλιστα να χρεώνει στους εργαζομένους, οικονομικά σκάνδαλα, που δημιούργησε η πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής και οι διοικήσεις που διόριζε διαχρονικά. 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί: 
Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν, ώστε να διασφαλιστεί, ότι οι εργαζόμενοι του ΤΕΟ δεν θα βγουν στη διαθεσιμότητα, δεν θα απολυθούν, θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα; 
Έχει σκοπό η κυβέρνηση να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Οδικού Δικτύου και της συντήρησής του, χωρίς ιδιώτες και διόδια;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου