15 Οκτωβρίου 2013

ΚΚΕ: Ερώτηση για τις απολύσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

 Ερώτηση για τις απολύσεις δεκάδων εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εργασίας και Δικαιοσύνης οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Λιάνα Κανέλλη, ΝίκοςΚαραθανασόπουλος,Θεοδόσης Κωνσταντινίδης,Γιώργος Λαμπρούλης καιΝίκος Μωραΐτης.  

Αναλυτικά η Ερώτηση: 
«Θέμα: Απολύσεις δεκάδων εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ 
Η ένταξη στη διαθεσιμότητα και η ουσιαστική απόλυση δεκάδων εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ προκαλεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους. Η κατάργηση των θέσεων των τραπεζοκόμων και των καθαριστριών δημιουργεί σημαντικά κενά, καθώς η πλειονότητα των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα μένει χωρίς το βοηθητικό προσωπικό που είναι απολύτως απαραίτητο για τη λειτουργία τους. Το κενό τόσο των τραπεζοκόμων όσο των καθαριστριών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται στους σταθμούς με δεδομένο ότι σχετίζεται άμεσα με τη διατροφή τους και τις συνθήκες υγιεινής των κτιρίων.
Οι ευθύνες που είχαν οι τραπεζοκόμοι καθώς και η ευθύνη για την καθαριότητα των χώρων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μετακυληθεί στο παιδαγωγικό προσωπικό. Παράλληλα, το παιδαγωγικό προσωπικό υπολείπεται σε αριθμό σε σχέση με τις κτιριακές δυνατότητες των σταθμών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες μικρά παιδιά να μένουν εκτός των παιδικών σταθμών. Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθενται να πάρει η κυβέρνηση: Για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών χωρίς να επηρεαστούν τα μικρά παιδιά και οι οικογένειές τους.
Για να επιστρέψουν άμεσα στους παιδικούς σταθμούς οι εργαζόμενοι που βγήκαν στη διαθεσιμότητα και να διασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. 
Για την πρόσληψη εργαζόμενων παιδαγωγών με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου