29 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, 15 χρόνια προσφοράς και φροντίδας για το παιδί.

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για 15 ολόκληρα χρόνια χτίζει και στηρίζει «το δικαίωμα των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες σε μια ισότιμη ζωή».
Τα παιδιά της περιοχής μας βρίσκουν στην ΕΛΕΠΑΠ μια ανοιχτή αγκαλιά που τα υποδέχεται για να τα φροντίσει, να τα στηρίξει, να τα βοηθήσει να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους. Είναι πραγματικά μαγικό να τα βλέπεις μέρα με τη μέρα να εξελίσσονται, να βελτιώνονται, να κάνουν τα πρώτα «βήματα ζωής»!

Για 15 ολόκληρα χρόνια όλοι μαζί, τα μέλη της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής, οι εθελοντές, το θεραπευτικό, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος καθώς και οι γονείς των παιδιών μας, αγωνιζόμαστε καθημερινά ενωμένοι σα μια γροθιά, προκειμένου να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία για να ξαναδώσουμε στα παιδιά μας το χαμόγελο και την ελπίδα, που τόσο έχουν ανάγκη.

 Στη διάρκεια των 15 χρόνων λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ πολλά από τα παιδιά κατέκτησαν το στόχο τους, στάθηκαν στα πόδια τους, περπάτησαν, φοίτησαν σε κανονικά σχολεία.

 Δέχτηκαν την περίθαλψη της ΕΛΕΠΑΠ περισσότερα από 1.100 (χίλια εκατό) παιδιά. Σε εβδομαδιαία βάση συμμετέχουν 152 παιδιά στα θεραπευτικά, συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μετά από πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες καθώς και στοχευμένες ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΕΠΑΠ, τη στήριξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κου Απόστολου Κατσιφάρα, την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του Δημάρχου Αγρινίου κου Παύλου Μοσχολιού υλοποιείται το μεγάλο όνειρο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου: H κατασκευή του νέου διώροφου κτηρίου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ημερήσιας Φροντίδας με σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή της ΕΛΕΠΑΠ ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν και εξακολουθούν να ενισχύουν το έργο με κάθε τρόπο.

Διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την καλύτερη και ποιοτικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών, παρακολουθώντας τις εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας και εφαρμόζοντας τις νέες μεθόδους, όπου και όταν το επιτρέπουν οι υπάρχουσες συνθήκες.

Αναλυτικότερα, για το έργο και την δράση της ΕΛΕΠΑΠ μπορείτε να ενημερωθείτε από:
 - Tην ιστοσελίδα μας: www.elepap.gr  
- Fb: Elepap Agriniou

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες στις 3 Δεκέμβρη, η ΕΛΕΠΑΠ θα φιλοξενήσει στους χώρους της, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 τους μαθητές του 21ο Δημοτικού Σχολείου. Οι μαθητές, με την βοήθεια του προσωπικού της ΕΛΕΠΑΠ καθώς και των εμψυχωτών θα συνεργαστούν από κοινού με τα παιδιά μας σε δημιουργικές δραστηριότητες (θέατρο, μουσική, ζωγραφική και κατασκευή). Παράλληλα η ΕΛΕΠΑΠ έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για την αναπηρία σε δημοτικά σχολεία της περιοχής μας με αποκορύφωμα την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη.  

 Η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή ΕΛΕΠΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου