12 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΥΡΡΕΙΟΥ: «ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ»

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη στιγμή που εκπαιδευτικός του σχολείου μας ζήτησε και πήρε άδεια επαπειλούμενης κύησης. Από τότε μέχρι σήμερα, η θέση της δασκάλας δεν έχει καλυφθεί παρότι όπως μας διαβεβαιώνει και ο Διευθυντής του σχολείου έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί η Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Αιτ/νίας και το ΠΥΣΠΕ. 
Πέρυσι το σχολείο μας λειτουργούσε 5/θέσιο και ολοήμερο, είχε γυμναστή το Διευθυντή και στερούνταν μόνο εκπαιδευτικού ξένης γλώσσας. Φέτος από 5/θέσιο ξεκινήσαμε να λειτουργούμε ως 4/θέσιο, εδώ κι ένα μήνα ως 3/θέσιο χωρίς ολοήμερο τμήμα και χωρίς εκπαιδευτικό ξένης γλώσσας. Με δεδομένη, λοιπόν, τη συρρίκνωση του σχολείου μας και εφόσον δε δοθεί λύση στο πρόβλημά μας, εμείς με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα προχωρήσουμε στις παρακάτω ενέργειες:
Συμβολική κατάληψη του σχολείου την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες.
Συνάντηση με το Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Σε περίπτωση που δε δοθεί λύση στο πρόβλημα επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω κινητοποιήσεις (κατάληψη του σχολείου, ΜΜΕ κτλ).
Γνωρίζουμε ότι σ’ αυτό το περιβάλλον δεν είναι εύκολο να δοθούν λύσεις. Εμείς, όμως, ως γονείς οφείλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας και το σχολείο μας. Κανείς δε θέλει να φέρει αναστάτωση στα παιδιά και στη σχολική ζωή τους, όμως με την κατάσταση που περιγράφουμε παραπάνω δε έχουμε κανένα περιθώριο.

Για το Δ.Σ.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ            ΧΟΥΣΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου