27 Νοεμβρίου 2013

Ανταλλακτικό Παζάρι στο Αγρίνιο από τις Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αγρίνιο, 27 Νοεμβρίου 2013 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Οι Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγρινίου σας προσκαλούν στο Ανταλλακτικό Παζάρι, που διοργανώνουν από 3 έως 5 Δεκεμβρίου. 

Ανταλλάξτε κάθε είδους αντικείμενα (οικιακά και χριστουγεννιάτικα είδη, βιβλία, διακοσμητικά και άλλα μικροαντικείμενα) σε καλή κατάσταση, και αποκτήστε ό,τι σας είναι χρήσιμο, υποστηρίζοντας στην πράξη ότι

«Σημασία δεν έχει η αξία, αλλά η ανταλλαγή»

Το μήνυμα αυτό αποτελεί έναυσμα και για τη λειτουργία της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ στο Δήμο Αγρινίου. Ενός Δικτύου που παρέχει τη δυνατότητα ανταλλαγής αγαθών, προϊόντων και υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας μονάδες εναλλακτικού συστήματος.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία με ιδιαίτερη κοινωνική ωφέλεια, καθώς αφενός συμβάλλει στην κάλυψη βασικών αναγκών, χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος, και αφετέρου, ως ένα δυναμικό δίκτυο πολιτών, καλλιεργεί δεσμούς αλληλεγγύης, αλλά και ενθαρρύνει δράσεις εθελοντισμού, ενδυναμώνοντας τον κοινωνικό ιστό της περιοχής.

Το Παζάρι θα λειτουργήσει τόσο με την ευγενική προσφορά των τοπικών καταστημάτων και επιχειρήσεων, όσο και με την ενεργή συμμετοχή και ανταπόκριση των συμπολιτών μας σε αυτό το «παιχνίδι» ανταλλαγής και αλληλεγγύης. Εργαζόμενοι των Δομών, καθώς και εθελοντές που επιθυμούν -και είναι ευπρόσδεκτοι- να βοηθήσουν, εγγυώνται την επιτυχή διοργάνωσή του.

 Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι εθελοντές μπορούν να απευθύνονται στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ (Χαριλάου Τρικούπη 69, 30100, Αγρίνιο, τηλέφωνο 26410-39440).

Το Ανταλλακτικό Παζάρι θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 3 έως και την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και ώρες 10:00 - 13:00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο (Πλατεία Παναγοπούλου, Συντριβάνι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου