17 Νοεμβρίου 2013

Αναγγελία Project «Μέσα από τη ματιά ενός πεντάχρονου»

Το 1830 ένας πεντάχρονος έρχεται στη Βόνιτσα, ως φιλοξενούμενος του θείου του, ο οποίος από το 1829 ήταν πολιτικός διοικητής, της μόλις απελευθερωμένης Βόνιτσας. Το 1830 το εξάχρονο πλέον παιδί μετακομίζει στη Ζαβέρδα, στη πόλη την οποία ο πατέρας του τοποθετείται ως πολιτικός διοικητής.
Το παιδί γίνεται νέος, σπουδάζει στα καλλίτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, γίνεται σημαντικός παράγοντας της διοικητικής και στρατιωτικής ζωής της Ελλάδας. Γέρος πια αποφασίζει να καταχωρίσει σε γραπτά όλες τις αναμνήσεις του, μεταξύ των οποίων και τα χρόνια από το 1830 μέχρι και το 1832, που έζησε στη Βόνιτσα και τη Ζαβέρδα.

Την πληροφορία εντόπισαν σπουδαστές του δ’ έτους σπουδών (project “Βυθισμένη Βόνδιτζα») , των Εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής Βόνιτσας , ένα εκπαιδευτήριο που ανήκει στις δομές του Υπουργείου Παιδείας.

Σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς αντλήθηκαν τα σημαντικά αυτά ψηφιακά κείμενα και παραδόθηκαν στους σπουδαστές α’ έτους για να εκμεταλλευτούν οι περιεχόμενες σε αυτά πληροφορίες.

Η έναρξη του project πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και οι 27 σπουδαστές που θα συμμετάσχουν στην εργασία, θα παραδώσουν τα αποτελέσματα στο τέλος του Απριλίου 2014. Στο μεσοδιάστημα θα αναρτώνται στο διαδίκτυο μέρη από την εργασία.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Πιστοποιημένη εκπαίδευση στην Ψηφιακή Πληροφορία
Εργαστήριο Ελευθέρων σπουδών
Ενταγμένο στην δομή του Υπουργείου Παιδείας
Βόνιτσα Αιτ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου