13 Δεκεμβρίου 2013

Η Βόνιτσα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη του προστάτου και πολιούχου της Βόνιτσας Αγίου Σπυρίδωνος στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό. 

      Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας στον οποίο χοροστάτησε –όπως κάθε χρόνο- ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑΣ.
    Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Ο Άγιος Υμνογράφος της ακολουθίας του Αγίου Σπυρίδωνος, ονομάζει τον Άγιο “Φως της Οικουμένης”. Ο Άγιος Σπυρίδων καίτοι ολιγογράμματος, αναδείχθηκε Φως της οικουμένης:
α) Με την θερμή πίστη του στον Τριαδικό Θεό η οποία έκανε πολλά θαύματα τα οποία σ όλη την οικουμένη ανέδειξαν τον Άγιο θαυματουργό.
β) Με τις αρετές του, οι οποίες τον έκαναν πρότυπο Αγιότητος.
γ) Με την άφθαρτο παρουσία του σκηνώματός του, το οποίο διδάσκει, στηρίζει και αφυπνίζει όλη την οικουμένη.
Έγινε φως γιατί άφησε τον εαυτό του να φωτίζεται και να υπακούει στο «Φως το αληθινό». Αν και εμείς τον μιμηθούμε θα γίνει φωτεινή η ζωή μας, ζωή αρετών αξία της σωτηρίας….»
            Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π.Νεκτάριος Τριάντης, ιδιαίτερος γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του Αγίου δίνοντας έμφαση στην ακράδαντο πίστη του και την ομολογία της πίστεως αυτής εναντίον των πάσης φύσεως αιρετικών.
    Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό στην πόλης της Βόνιτσας.
 
 
 

 
 
ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου