16 Δεκεμβρίου 2013

KKE: Ερώτηση για το χαράτσι στους γεωτεχνικο​ύς

Ερώτηση για το χαράτσι στους γεωτεχνικούς κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου και ΝίκοςΜωραΐτης.
Αναλυτικά η ερώτηση:

«Θέμα: Αυθαίρετο χαράτσι και όροι του ΓΕΩΤΕΕ στους Γεωτεχνικούς.

Σε πρόσφατο Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ (2/12) πάρθηκε, κατά πλειοψηφία, απόφαση για προώθηση σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το οποίο αυξάνεται αυθαίρετα το τέλος χορήγησης βεβαίωσης αναγγελίας (πρώην άδειας) των γεωτεχνικών από 30 σε 50 ευρώ, συνδέεται η οικονομική τακτοποίηση με την ανανέωση της άδειας επαγγέλματος και επιβάλλεται καινούργιο, πρόσθετο τέλος 20 ευρώ, για τη χορήγηση βεβαίωσης σε κάθε τριετία. Όλα αυτά, σε μια περίοδο που η ανεργία, οι μειώσεις των μισθών, οι αναδουλειές, οι απολύσεις, τα χαράτσια κλπ. μαστίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των γεωτεχνικών. Δικαιολογούν αυτή την απόφαση στην οικονομική αδυναμία του Επιμελητηρίου, λόγω των αποθεματικών του που κουρεύτηκαν με το μνημόνιο και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Επιπλέον, συνδέουν τη χορήγηση της βεβαίωσης οικονομικής τακτοποίησης σε κάθε τριετία, με τους υπηρεσιακούς φακέλους και τις αξιολογήσεις των γεωτεχνικών που εργάζονται στο Δημόσιο, χωρίς αυτό να προκύπτει από κανένα νομοθέτημα.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Τι μέτρα θα πάρει για να μην εφαρμοστεί μια τέτοια αυθαίρετη και επιβαρυντική ενέργεια σε βάρος των γεωτεχνικών που στην πλειοψηφία τους δοκιμάζονται από την άγρια πολιτική της κυβέρνησης;

Τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να αναπληρωθούν τα αποθεματικά του ΓΕΩΤΕΕ που κουρεύτηκαν, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές των γεωτεχνικών και όχι από κρατική επιδότηση, και που είναι αναγκαία για τη λειτουργία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου