25 Ιανουαρίου 2014

Συμμετείχαν σε ληστεία και κλοπές οι προφυλακισμένοι (από την Κωνωπίνα) του ναυαγίου της Παλαίρου

 Εξιχνιάστηκαν, μετά από πολύμηνη μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, μια ληστεία σε εργοτάξιο φωτοβολταικών στη Βόνιτσα και δυο κλοπές σε αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ στην Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας.
Εξιχνιάστηκε μία ληστεία και δύο κλοπές-Δράστες είναι έξι ημεδαποί και ένας Αλβανός ενώ τρεις από αυτούς είναι ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.
Εξιχνιάστηκαν, μετά από πολύμηνη μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, μια ληστεία σε εργοτάξιο φωτοβολταικών και δυο κλοπές σε αντλιοστάσιο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων στη Βόνιτσα και την Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας.
Δράστες είναι έξι ημεδαποί, τρία αδέλφια ηλικίας 26, 24 και 20 ετών, ο 50χρονος θειος τους, δυο ακόμα συνεργοί τους, ηλικίας 48 και 27 ετών καθώς και ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας.
Σημειώνεται ότι, τρεις από τους δράστες, είναι ήδη προφυλακισμένοι για το ναυάγιο που είχε συμβεί στις 15-11-2013 στη Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας και είχαν πνιγεί δώδεκα μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα μικρά παιδιά, ενώ η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστων περιλαμβάνει τα αδικήματα της ληστείας και των διακεκριμένων κλοπών.
Πιο συγκεκριμένα :
Στις 18-4-2013 και στις 10-6-2013, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν στο αντλιοστάσιο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων στην Παλαιομάνινα Αιτωλίας και αφαίρεσαν χάλκινα μέρη από μετασχηματιστές συνολικής αξίας 28.000 ευρώ.
Την 11-12-2012 τα ξημερώματα, μετέβηκαν σε εργοτάξιο φωτοβολταικων στη Βόνιτσα όπου πυροβόλησαν δυο φορές στον αέρα για να εκφοβίσουν τον φύλακα και στη συνέχεια αφού τον χτύπησαν και τον έδεσαν, του αφαίρεσαν το ρολόι του και τα κλειδιά του οχήματος του, κλειδώνοντας τον μέσα σε αυτό. Έπειτα διέρρηξαν ένα κοντέινερ και αφαίρεσαν χάλκινα εξαρτήματα και καλώδια συνολικής αξίας 50.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των επτά δραστών υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Από http://www.cityvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου