12 Ιανουαρίου 2014

Προτάσεις για την ανάπτυξη και προστασία του Αμβρακικού

Σε διαπιστώσεις αλλά και προτάσεις αναφορικά με την προστασία και την ανάπτυξη του Αμβρακικού Κόλπου προχωρά επ’ ευκαιρία της νέας χρονιάς, ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού. 

      Σύμφωνα με αυτές «πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η αποκατάσταση της ποιότητας των υδάτινων πόρων με δράσεις προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και η ανάπτυξη των θαλάσσιων υποδομών.
    Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού υπογραμμίζει ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για την μετεγκατάσταση των ιχθυοκαλλιεργειών σε ανοιχτή θάλασσα θυμίζοντας τους θανάτους ψαριών που σημειώθηκαν το 1992, 1998 και 2008 εξ αιτίας των ανοξικών μαζών .
Σε άλλο σημείο της παρέμβασης αναφέρεται ότι πρέπει να ενισχυθούν οι διαδημοτικές συνεργασίες και να αναπτυχθεί ένα δίκτυο θαλάσσιας συγκοινωνίας μεταξύ Σαλαώρας, Ακτίου, Βόνιτσας, Πρέβεζας, Μενιδίου, Κόπραινας και Αμφιλοχίας, όπου θα προσφέρονται στον περιηγητή όλες οι δυνατότητες επισκεψιμότητας της περιοχής.
Παράλληλα οι Ενεργοί Πολίτες επαναφέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη απομάκρυνσης των δεξαμενών καυσίμων από τον Αμβρακικό καθώς και την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργία των σταθμών μέτρησης της ποιότητας των νερών, ενώ καταλήγοντας εκτιμούν ότι ο Αμβρακικός με το οικοσύστημά του είναι το διαβατήριο και το σήμα κατατεθέν για όλα τα παραγόμενα προϊόντα της περιοχής με ΄ ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Από http://e-maistros.gr - http://www.agriniopress.gr/ και Ξηρόμερο news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου