14 Ιανουαρίου 2014

Νίκη Φούντα: Η χρηματοδότηση αποκατάστασης των δημοτικών σχολείων της Βόνιτσας χάνεται προς το παρόν, όσον αφορά το EΣΠA

Με επιστολή της η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, προς τον Δήμαρχο Ακτίου - Βόνιτσας Νίκο Σολδάτο για τα δημοτικά σχολεία Βόνιτσας, τονίζει ότι η χρηματοδότηση αποκατάστασης των δημοτικών σχολείων της Βόνιτσας χάνεται προς το παρόν, όσον αφορά το EΣΠA. 
     Μάλιστα αναφέρει: "Γίνεται σαφές από τα παραπάνω ότι το έργο δεν δύναται να ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, τουλάχιστον όσον φορά στην συγκεκριμένη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων–ΕΣΠΑ.
Κατόπιν αυτών, αναμένω τις δικές σας ενέργειες και προτάσεις, ώστε να προωθηθεί η δυνατότητα ένταξης του έργου στην νέα προγραμματική περίοδο ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα χρηματοδότησης".

Προς: τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκο Σολδάτο
Θέμα: Σχετικά με τη στατική αποκατάσταση των δημοτικών σχολείων της Βόνιτσας

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Σε συνέχεια του αιτήματός σας για παρέμβασή μου σχετικά με την στατική αποκατάσταση του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Βόνιτσας, κατέθεσα σχετικό ερώτημα μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου στα αρμόδια Υπουργεία, το οποίο μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8296295.pdf.
Σας ενημερώνω σχετικά με την επίσημη απάντηση που είχαμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων–ΕΣΠΑ με ταυτόχρονη κοινοποίηση αντιγράφου της απάντησης, το οποίο επισυνάπτεται:

   Η Ε.Δ.Α. Δυτ. Ελλάδας, δεδομένου ότι δεν υπήρχε πρόσκληση σε ισχύ για συγχρηματοδότηση συναφών πράξεων από το ΕΣΠΑ, απάντησε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξης της πράξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα–Πελοπόννησος-Ιόνια Νησιά (Π.ΕΠ. Δ.Ε.Π.Ι.Ν.), το οποίο στο τέλος του προηγούμενου έτους εμφάνιζε ήδη εντάξεις που ανέρχονται σε ποσοστό 159.98%.
Επισημαίνεται δε ότι η σκοπιμότητα ένταξης των πράξεων στο ΕΣΠΑ θα πρέπει να τεκμηριώνεται με επικαιροποιημένο σχέδιο εξυγίανσης.
Νέες εντάξεις μπορούν να γίνουν μόνο αν κριθούν απολύτως απαραίτητες.
Όσον αφορά σε μελλοντική ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και την δυνατότητα χρηματοδότησής του, η απάντηση υποδεικνύει πως θα πρέπει να οριστικοποιηθούν τα νέα Επιχειρησιακά Προγράμματα, προκειμένου να αξιολογηθεί.
Ταυτόχρονα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των συνεργατών μου με το Υπουργείο Εσωτερικών, ενημερωθήκαμε ότι το έγγραφό σας δεν έχει προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, καθώς δεν περιλαμβάνεται στα προγράμματα χρηματοδότησης «Θησέας».
Γίνεται σαφές από τα παραπάνω ότι το έργο δεν δύναται να ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, τουλάχιστον όσον φορά στην συγκεκριμένη χρηματοδότηση.
Κατόπιν αυτών, αναμένω τις δικές σας ενέργειες και προτάσεις, ώστε να προωθηθεί η δυνατότητα ένταξης του έργου στην νέα προγραμματική περίοδο ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Με εκτίμηση,
Νίκη Φούντα
Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ Αιτωλ/νίας

 
 




 
ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου