18 Φεβρουαρίου 2014

«Πράσινο φως» για την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας

 Προχωρά άμεσα η δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης της στατικής επάρκειας του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας, έπειτα από τις άοκνες και αγωνιώδεις προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και κυρίως του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για ένταξη του έργου στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κάτι που τελικά επετεύχθη. 
Για το έργο αυτό είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα από τη Δημοτική Αρχή Ακτίου – Βόνιτσας και επρόκειτο για μία εκκρεμότητα από το 2003, ένα έργο που «καρκινοβατούσε» για χρόνια και στο οποίο τελικά δίνεται οριστικά λύση. Ένα έργο που οδεύει πλέον προς υλοποίηση ,μετά από περίπου μία δεκαετία που έχουν περάσει ήδη δύο νομαρχιακές θητείες και αντίστοιχες δημοτικές. Την υλοποίηση αναλαμβάνει ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να στέκεται αρωγός μαζί τις Υπηρεσίες της.
Σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Α. Κατσιφάρας βρέθηκε στη Βόνιτσα και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους τόσο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τους καθηγητές των Δημοτικών Σχολείων όσο και με εκπροσώπους της Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, προκειμένου να τους ενημερώσει για αυτή τη θετική εξέλιξη και οι οποίοι εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους.
«Ένας Γολγοθάς τελειώνει και για εμάς, αλλά κυρίως για τους γονείς και τους μαθητές της Βόνιτσας. Ματώσαμε για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε, όμως τελικά τα καταφέραμε και είμαστε πολύ περήφανοι, καθώς το κατορθώσαμε σε μια εποχή που οι πόροι όλο και περισσότερο ελαχιστοποιούνται» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου, τονίζοντας πως οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα βρίσκονται στο πλευρό τους.
«Το έργο αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας για την Περιφέρειά μας καθώς περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης στατικής επάρκειας στο κτιριακό συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας, το οποίο έχει υποστεί διάφορες σεισμικές καταπονήσεις με αποτέλεσμα να έχουν παρουσιαστεί βλάβες στα φέροντα στοιχεία και στις τοιχοποιίες του. Παράλληλα, ο σεισμός του 2003 δημιούργησε επιπλέον προβλήματα και μέχρι σήμερα λειτουργεί μόνο το ισόγειο τμήμα του, για τη στέγαση της σχολικής μονάδας και πολλές τάξεις στεγάζονται σε λυόμενα κτίρια» προσέθεσε ο κ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Με την κατασκευή του έργου θα επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης της Βόνιτσας. Με την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας και την επισκευή του, το κτιριακό συγκρότημα θα καταστεί ασφαλές και κατάλληλο για να στεγάσει τους μαθητές και θα μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος και Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γεώργιος Τσόγκας και Γεώργιος Χριστογιάννης, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας, ο αναπληρωτής Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Λυκούργος Σταματελάτος, καθώς και στελέχη των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο αντιδήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Ευθύμιος Φερεντίνος, ο πρώην δήμαρχος Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης κ.α.
 ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου