11 Φεβρουαρίου 2014

Να μη κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο.

   ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας 
ΘΕΜΑ: Να μη κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο.
 Λουκέτο μπήκε την προηγούμενη εβδομάδα στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου λόγω έλλειψης φαρμακοποιού. Οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου ενημερώνουν ότι πλέον το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ μεταφέρεται στο Μεσολόγγι. 

Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου απευθύνεται σε ασθενής με χρόνιες και βαριές παθήσεις. Εξυπηρετούνται κάθε χρόνο 5 έως 7 χιλιάδες συνταγές για 90 νεφροπαθείς και 20 πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία από την ευρύτερη περιοχή, καθώς επίσης μόνο από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ δίνονται φάρμακα σε καρκινοπαθείς, φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης, εμβόλια για πρόωρα μωρά και φάρμακα για ηπατίτιδα.
Με αυτό το μέτρο μεταφοράς του η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή θα είναι διπλή αφού θα πρέπει να μεταβαίνουν στο Μεσολόγγι δυο φορές, μία για να διεκπεραιώσουν τα γραφειοκρατικά της συνταγής και μία για να παραλάβουν τα φάρμακα τους. Απαιτώντας επιπλέον χρόνο και έξοδα μεταφοράς. Ειδικό σε ένα νομό με μεγάλες και δύσβατες χιλιομετρικές αποστάσεις και ελλιπή δρομολόγια ΜΜΜ.
Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Δεν πρέπει ούτε οι ασφαλισμένοι, ασθενής με χρόνιες και βαριές παθήσεις του Αγρινίου να ταλαιπωρούνται ούτε του Μεσολογγίου αλλά πρέπει να λειτουργεί φαρμακείο και στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι.
Πρόκειται για συνολικότερο σχεδιασμό συρρίκνωσης και υποβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα φέρει σε ακόμα χειρότερη μοίρα τους χιλιάδες ασφαλισμένους. Τους αναγκάζει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πρόκειται για μέτρο που ενισχύει την ιδιωτική υγεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει:
·        Για να μην μεταφερθεί το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ Αγρινίου στο Μεσολόγγι.
·        Για να πλαισιωθεί από το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό.

Οι βουλευτές  
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου