15 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Ακτίου Βόνιτσας: Υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Ζαχαράκης βασικά στοιχεία του προγράμματος για μια νέα τοπική αυτοδιοίκηση

"Δήμος Ανοιχτός με Δυναμικό Χαρακτήρα, Πολιτικός και Κοινωνικός, Μεταρρυθμιστικός με Ικανότητες Μετασχηματισμού της Θεωρίας σε Πράξη."
Φίλες και φίλοι, δημότες του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.
Σας παρουσιάζουμε βασικά στοιχεία του προγράμματος μας που είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε.
Αποβλέπουμε σε μια νέα τοπική αυτοδιοίκηση ανθρωποκεντρική που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών κι έχει στρατηγικό στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη. Δεν θα αφήσουμε καμία περιοχή να μείνει πίσω ή να αδικηθεί.
Στηριζόμαστε στην ανιδιοτέλεια των καθόλα αξιόλογων στελεχών μας, στη συμμετοχή των πολιτών και κυρίως στην αλήθεια.
Τα πάντα πάνω στο τραπέζι και στην πλατεία γνωστά σε όλους μέσω της διαδικτύωσης.
➢ Δημιουργία ενός συμμετοχικού προϋπολογισμού, ο οποίος θα είναι δημοκρατικός στην κατάρτιση του, διαφανής στην εκτέλεση του, ανοιχτός στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων.
➢ Δημιουργία επιτροπής του δήμου για την αξιολόγηση επενδυτικών προτάσεων των ίδιων των δημοτών και βοήθεια με τις υπάρχουσες υποδομές του δήμου (πολιτικοί μηχανικοί, μελετητές, ειδικοί σύμβουλοι). Συνεχής συμπαράσταση από το Δήμο, για τις εγκρίσεις των σχεδίων, σε περιφέρεια, υπουργεία, ή άλλους οργανισμούς, για την ταχεία αδειοδότηση και την καταβολή των επιδοτήσεων στους δικαιούχους δημότες μας.
➢ Δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων όπως δημοτική επιχείρηση καθαρισμού, δημοτικά σφαγεία Κατούνας, δημοτική επιχείρηση προώθησης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Εδώ μπορούμε να δημιουργήσουμε δίκτυο καταστημάτων πώλησης των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων με άνοιγμα καταστημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα εσωτερικού κι εξωτερικού.
➢ Παραγωγή Ενέργειας όπως:

α)φωτοβολταϊκά σε όλα τα δημοτικά κτίρια,

β)φωτοβολταϊκά κι αιολικά πάρκα για άμεση οικονομική ενίσχυση των συμπολιτών μας.

➢Δημιουργία Κεντρικού Σχεδίου Τοπικής Ανάπτυξης, το λεγόμενο Master Plan, το οποίο βασίζεται στην καταγραφή των πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής που συνεχώς αξιολογούμε.
➢ Ενημέρωση των αγροτών μας για τις νέες καλλιέργειες και τις αποδόσεις τους. Προϊόν που ξεκίνησε η παραγωγή του σε άλλες περιοχές το 2005, εμείς να μην το μάθουμε το 2015. Βοήθεια από το Δήμο για τη δημιουργία ομάδων παραγωγών, σύμφωνα με τη νέα Κ.Α.Π. Ο νέος κατάλογος με τα επιλέξιμα προϊόντα είναι πολύ μεγάλος κι η βοήθειά μας θα ενισχύσει σημαντικά το εισόδημα των αγροτών και τη θέση τους απέναντι στους εμπόρους και ματαποιητές, ώστε τελικώς να καρπωθούν το μέγιστο της αξίας των προϊόντων τους.
➢ Απευθείας διεκδίκηση πόρων από τις Βρυξέλλες, παρακάμπτοντας την ελληνική γραφειοκρατία. Σε κάθε περίπτωση δε θα αφήσουμε κανένα πρόγραμμα ανεκμετάλλευτο.
➢ Προβολή κι επικοινωνία του δήμου για προσέλκυση επισκεπτών ολιγοήμερου τουρισμού, ενδιαφερομένων για διενέργεια εκδηλώσεων και φεστιβάλ. Δημιουργία και σωστή διαχείριση σελίδων διαδικτύωσης με επιχειρηματικά πρότυπα.
➢ Δημιουργία Γραφείου Εργασίας
Καταγραφή θέσεων εργασίας στο δήμο και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Καταγραφή των υποψήφιων εργαζομένων με κατάθεση βιογραφικού, ώστε η κατανομή τους στις αντίστοιχες θέσεις να γίνεται με βάση τα προσόντα και τις ανάγκες τους (οικογενειακή και οικονομική κατάσταση).
➢ Τουριστική Ανάπτυξη
• Συνέχιση των προσπαθειών για την κατασκευή μαρίνας στην Πάλαιρο.
• Ανάδειξη και προβολή των παραλιών του Δήμου.
• Ανάδειξη και λειτουργία των ιαματικών λουτρών Τρύφου. Η επιστημονική τεκμηρίωση των ιδιοτήτων των λουτρών είναι απολύτως αναγκαία για τη διεθνή προβολή τους.
• Προβολή των ιαματικών ιδιοτήτων του νερού Κορπής.
• Προβολή Αρχαιολογικών Χώρων.
• Το κάστρο της Βόνιτσας θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και η λειτουργία παραδοσιακού αναψυκτηρίου είναι απαραίτητη.
• Βελτίωση και προβολή της παραλίας του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.
• Μελέτες για την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό αλιευτικών καταφυγίων σε όλο το Δήμο (λιμάνια για τους επαγγελματίες κι ερασιτέχνες ψαράδες)
• Αποκατάσταση των αρδευτικών κι επαναλειτουργία τους με βάση τον ορθολογισμό.
• Προετοιμασία για τη χρήση του φράγματος των Αχυρών.
• Διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας της Κατούνας.
➢ Συνεργασία με τους όμορους δήμους, τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου, ΕΤΑΝΑΜ, Πανεπιστήμιο Πατρών και Υπουργεία, για την κατασκευή διαύλου στο Άκτιο, ώστε να επιτυγχάνεται η ανακύκλωση των νερών του Αμβρακικού Κόλπου. Γνωρίζουμε ότι ο Αμβρακικός σιγά σιγά πεθαίνει.
Πιστεύουμε στη συνεχή διαβούλευση πριν από τη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Προμήθειες, αγορές, επισκευές που χρειάζονται στο Δήμο, θα γίνονται αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις, τα καταστήματα, τα συνεργεία, τους επαγγελματίες που βρίσκονται στην επικράτεια μας.
Οι πληρωμές θα έχουν σειρά προτεραιότητας και θα γίνονται με βάση την οικονομική κατάσταση των δημοτών μας. Τα τιμολόγια με αριθμό πρωτοκόλλου, δε θα χάνονται πλέον.
Στόχος μας είναι να βοηθούμε όλους τους δημότες χωρίς διακρίσεις. Βασική μας μέριμνα η εκπλήρωση των αναγκών των δημοτών.
Να είστε βέβαιοι ότι σ΄εμάς το ρολόι θα μας θυμίζει ότι ο χρόνος μας λιγοστεύει στην εξουσία για να πράξουμε το καλό.

Δήμος Ανοιχτός με Δυναμικό Χαρακτήρα, Πολιτικός και Κοινωνικός,
Μεταρρυθμιστικός με Ικανότητες Μετασχηματισμού της Θεωρίας σε Πράξη.

Με εκτίμηση
Ζαχαράκης Χρήστος, υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας και οι συνεργάτες του 
 
ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου