20 Φεβρουαρίου 2014

Μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από τον «Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας» (VIDEO)

 «Από τη δημιουργία αυτού του φορέα θα είναι ωφελημένοι οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα εμπορικά κέντρα, τα μονοπώλια που κυριαρχούν και ελέγχουν το εμπόριο και τις εξαγωγές» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ίδρυση «Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας» που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
 Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε διεξοδικά στις συνέπειες που θα έχει για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες η ανάπτυξη προς όφελος των μονοπωλίων.
Αναδεικνύοντας τη διέξοδο, επισήμανε πως «το ΚΚΕ προτείνει το μοναδικό ρεαλιστικό δρόμο που μπορεί να δώσει απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα». Όπως ανέφερε, «μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να διαχειριστεί την κοινωνική εξέλιξη προς όφελος των σημερινών και αυριανών αναγκών των αυτοαπασχολούμενων, της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς».
Ο φορέας εξωστρέφειας θα έχει την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ» και θα προκύψει από τη συγχώνευση της υφιστάμενης εταιρείας «ΙNVEST IN GREECE» («Επενδύστε στην Ελλάδα») με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), ο οποίος θα τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης. Ο Νίκος Μωραΐτης υπογράμμισε ότι στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία διασφάλιση για τους εργαζόμενους αυτών των οργανισμών.
Επίσης ζήτησε να ψηφιστεί η τροπολογία για την κατάργηση των διοδίων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. 
Δείτε εδώ την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραίτη για τις τροπολογίες που εντάχθηκαν στο σχέδιο νόμου του «Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου