12 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Ως Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νιας καταγγέλλουμε την απαράδεκτη δικαστική απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αγρινίου που επέβαλλε ποινές φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή σε βάρος 6 αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας, που δικάστηκαν την Παρασκευή 11 Απρίλη για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2009. Η εκδίκαση της υπόθεσης άλλων τεσσάρων αγροτών που δικάζονταν για αγροτικές κινητοποιήσεις του 2010, έλαβε αναβολή για τις 12/12/2014.


Συνολικά, οι αγωνιστές αγρότες που σέρνονται στα δικαστήρια είναι μέλη της Γραμματείας Αιτωλοακαρνανίας της ΠΑΣΥ και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ενώ ανάμεσα στους κατηγορούμενους και καταδικασθέντες είναι και ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο γενικότερο πνεύμα του δόγματος «νόμος και τάξη» τώρα προχωρά σε καταδικαστικές αποφάσεις, όπως έκανε και χθες για τους 24 χαλυβουργούς εργάτες, που καταδικάστηκαν για τον 9μηνο ηρωικό απεργιακό αγώνα τους σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες, ομολογώντας και με αυτό τον τρόπο ότι ο ταξικός αγώνας είναι αυτός που τρομάζει πραγματικά το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετεί.

Η ποινικοποίηση των αγώνων είναι πολυχρησιμοποιημένο όπλο διαχρονικά από τις κυβερνήσεις της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για να τρομοκρατήσουν το αγροτικό κίνημα. Δεν τα κατάφεραν με τα πάνω από 10.000 αγροτοδικεία σε όλη τη χώρα ως τώρα και ούτε θα τα καταφέρουν στο μέλλον. Οι αγώνες μας είναι πέρα για πέρα νόμιμοι, γιατί έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να παλεύουμε για να γίνει νόμος το δίκιο μας.

Καλούμε τους αγροτικούς συλλόγους με αποφασιστικότητα να οργανώσουν την πάλη των αγροτών δυναμώνοντας τη δράση τους, γιατί έρχονται ακόμη χειρότερα μέτρα.
Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι καμία δικαστική απόφαση, κανένας κυβερνητικός αυταρχισμός δεν μπορεί ούτε να μας εμποδίσει ούτε να μας φοβίσει.

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου