7 Μαΐου 2014

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στο Δημαρχείο της Βόνιτσας.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο  Νίκος Μωραϊτής , υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ακτίου - Βόνιτσας. Ο οποίος στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά: θέλουμε ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ώστε να αποτελέσει όπλο μαχητικό.  Να είναι ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την κυβέρνηση. Να καθυστερήσουμε και να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται.


Να στηρίξουμε τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν δουλειά, εισόδημα, Κοινωνική Ασφάλιση. Εμείς δε βολευόμαστε με κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία, κάνοντας τον αναρμόδιο όταν κλείνουν νοσοκομεία, όταν οι ανασφάλιστοι δεν μπορούν να έχουν περίθαλψη και φάρμακα, όταν μαζικά οι οικογένειες δεν έχουν θέρμανση, όταν κόβεται το νερό και το ρεύμα, όταν λιποθυμούν παιδιά από την πείνα.

Είμαστε έτοιμοι να απειθαρχήσουμε σε κάθε αντιλαϊκό νόμο και στην εφαρμογή του "Καλλικράτη". Δεν μας φοβίζουν εκβιασμοί και απειλές. Δεν έχουμε δεσμούς και αλισβερίσι με επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν υποσχόμαστε ανώδυνες και εύκολες λύσεις, ούτε λέμε άλλα τη μια και άλλα την άλλη μέρα. Δεν θα λυγίσουμε, δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα κοροϊδέψουμε.

Γνωρίζουμε πως η μάχη δεν είναι εύκολη. Δεν παλεύουμε με τους ίδιους όρους. Εμείς δεν έχουμε να διαθέσουμε χιλιάδες ευρώ σε εφημερίδες και πολύχρωμα φυλλάδια. Δεν έχουμε στο πλευρό μας τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να μας χρηματοδοτούν.

Καλούμε τον κόσμο να μη λυγίσει σε εκβιασμούς και πιέσεις. Να ξεπεράσει φόβους και να ρίξει ανοιχτά το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην κάλπη.

Δεν επαναπαυόμαστε. Δεν θα χαλαρώσουμε. Αντίθετα το επόμενο διάστημα έως την Κυριακή των εκλογών θα εντείνουμε την προσπάθεια. Θα δώσουμε τη μάχη ώστε το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο να φτάσει σε κάθε σπίτι. Όλοι μαζί, υποψήφιοι, αλλά και όλοι όσοι δεν μπήκαν στο ψηφοδέλτιο, οργώνουμε κάθε συνοικία, κάθε γειτονιά, κάθε δρόμο.

Θα δώσουμε απάντηση. Θα αποδείξουμε ότι ο λαός έχει δύναμη.

Το ψηφοδέλτιο στελεχώνεται από φτωχούς αγρότες, εργάτες, υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες, ανέργους, συνταξιούχους και νέους, που το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τη βάρβαρη επίθεση που δέχεται. Το σύνολο των υποψηφίων δίνει αυτήν την πολιτική μάχη με τη σεμνότητα και την ανιδιοτέλεια που αρμόζει σε αγωνιστές και την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί, σαν μία γροθιά θα συνεχίσει αυτόν τον αγώνα με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το συνεπές αγροτικό κίνημα, τις Λαϊκές Επιτροπές, οργανώνοντας και στηρίζοντας κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση που αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική.

Δηλώνουμε οτι δεν είμαστε ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι όπως δηλώνουν κάποιοί που χρόνια τώρα υπηρετούν την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τώρα το παίζουν «ανεξάρτητοι». Απεναντίας είμαστε βαθιά εξαρτημένοι και δεσμευμένοι να οργανώσουμε την λαϊκή πάλη για την επίλυση των προβλημάτων της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων

«Να στηριχθεί η "Λαϊκή Συσπείρωση"»

«Οι πράξεις μας αποτελούν εγγύηση ότι και στη συνέχεια θα κοντράρουμε με αυτήν την πολιτική, δεν μπορούν να μας βάλουν "στο χέρι", θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ανάσες επιβίωσης για τη λαϊκή οικογένεια, προκειμένου να σταθεί όρθια και να τους αντιπαλέψουμε μαζί». «Η εκλογική μάχη 18 και 25 του Μάη είναι μια σημαντική μάχη και πρέπει τις ημέρες που μένουν, οι υποψήφιοι και οι φίλοι του ψηφοδελτίου να τη δώσουμε με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα πείσμα και αισιοδοξία. Με μεγαλύτερο άνοιγμα στο λαό, στους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα.

Ο λαός της περιοχής μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του και να ξεχωρίσει τους φίλους από τους αντιπάλους του. Να κρίνει αυστηρά και να καταδικάσει όσους του λένε μεγάλα λόγια, αλλά στην πράξη υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και την πολιτική της ΕΕ.

Να συμπαραταχθεί με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", που σταθερά και αταλάντευτα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μισόλογα, στάθηκε στο πλευρό του».



Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτυπώνει την αγωνιστική στάση και δράση, τους ισχυρούς μας δεσμούς με τα λαϊκά στρώματα. Εκφράζει τη συνέπεια λόγων και έργων, αντανακλά τις δεσμεύσεις μας για την ανάγκη ισχυροποίησης του ρεύματος αντίστασης και απειθαρχίας στην ΕΕ, στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, και στην περιφέρεια, στα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και στον "Καλλικράτη".



Σήμερα συγκρούονται δύο λογικές. Η λογική της προσαρμογής και της διαχείρισης από τη μία και της ανατροπής από την άλλη. Η πρώτη οδηγεί στη μοιρολατρία και τη διαχείριση της φτώχειας, σε μια προσμονή που δεν πρόκειται να έρθει. Δηλαδή όπως λέει και ο Βάρναλης "…μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένουν ίσως κάποιο θάμα…". Η δεύτερη διαμορφώνεται στο έδαφος για την ανακούφιση του λαού μας και της νεολαίας, ενταγμένη στο δρόμο για συνολικότερες αλλαγές, για να γίνει ο λαός μας νοικοκύρης του πλούτου που παράγει. Η ανάγκη για Ισχυρό ΚΚΕ παντού αποτελεί την ελπίδα και την προοπτική του λαού».

 Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση φτιάχτηκε για να υπηρετεί άλλα συμφέροντα, μεγάλα, όχι τα συμφέροντα του λαού, του απλού κόσμου της δουλειάς, για το φτωχό αγροτόκοσμο. Για το λαό σημαίνει: Σκλαβιά, αλυσίδες στα πόδια και στα χέρια. Δουλειά και ευημερία μέσα στην ΕΕ, το σφαγείο των λαϊκών δικαιωμάτων, είναι τρύπιες υποσχέσεις που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν. Εμείς την πολεμήσαμε από γεννησιμιού της, γιατί από τότε είναι αντιδραστική η ΕΕ, δεν διορθώνεται ούτε σήμερα ούτε αύριο.

Όλοι οι άλλοι συνδυασμοί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμφωνούν με τη στρατηγική, με την καρδιά αυτής της πολιτικής. Οι δήθεν ανεξάρτητοι είναι στρατευμένοι. Ανήκουν στο στρατόπεδο της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ και έχουν θέσεις υποταγμένες στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, ίδιες με αυτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.



Μην τους επιτρέψεις να σε ξεγελάσουν! Όλοι αυτοί που ζητούν την ψήφο του λαού ως καλύτεροι διαχειριστές, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη φτώχεια του λαού και ταυτόχρονα υποκλίνονται μπροστά στη νομιμότητα που λέει ότι δίκιο είναι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι οι ανάγκες του λαού».

Μόνο η πάλη του λαού, η κοινή δράση και συμμαχία εργαζομένων, αγροτών, μικρών αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, γυναικών και νεολαίας των λαϊκών οικογενειών, όλοι αυτοί που πλήττονται από την καπιταλιστική κρίση μπορεί να ανακόψει αυτή την επίθεση και στην πορεία να την ανατρέψει. Το δυνάμωμα του ΚΚΕ και εκλογικά είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις να οργανωθεί η συλλογική λαϊκή αντίσταση και πάλη. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί και θα συνεχίσει την οργάνωση αγώνων, κινητοποιήσεων, διεκδικήσεων όπως το έκανε και στα πρόσφατα αγροτικά μπλόκα, με στόχο την καλυτέρευση της ζωής του λαού, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για ουσιαστικές αλλαγές και για ανάπτυξη προς όφελος του λαού με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου