9 Μαΐου 2014

Τοποθέτηση Υποψήφιου Περιφερειάρχη, για το θέμα του μουσείου Θυρρείου.



 Η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΊΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ απέστειλε επιστολή σε όλους τους υποψήφιους Περιφεριάρχες, με την οποία ζητούσε την θέση που θα κρατήσουν στο Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, για το θέμα του Μουσείου Θυρρείου και για το αρχαίο χρυσό στεφάνι του Θυρρείου.

Η Ελληνική Αυγή για την Δυτική Ελλάδα μας έδωσε γραπτά τις απόψεις της και την  δέσμευσή της για το Μουσείο του Θυρρείου.


 Οι απόψεις της Ελληνικής Αυγής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ 
Για την Δυτική Ελλάδα
"Η διατήρηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ έθνους, μέσα από τους αιώνες που πέρασαν, πραγματοποιήθηκε λόγω της συνειδητής πίστης στα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα , καθώς και της γνώσης της αρχαίας μας προέλευσης.
Τα μνημεία, οι αρχαιότητες και οι επιτύμβιες στήλες, είναι η απόδειξη του αρχαίου μας πολιτισμού. Οι παραστάσεις που απεικονίζονται στα αρχαία αγγεία ή στις επιτύμβιες στήλες, αποδεικνύουν την συνέχεια του Ελληνισμού μέχρι και σήμερα.
Ο σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομιά δεν είναι επιλεκτική ενέργεια, αλλά επιτακτική ανάγκη  για  την διατήρηση της εθνικής-πολιτιστικής ταυτότητας γιατί μονό έτσι θα κατορθώσουμε να  διατηρηθούμε  μέσα από την  παγκοσμιοποίηση που προκαλείται και προγραμματίζεται .
Επειδή πιστεύουμε ότι η ιστορική πορεία πρέπει να είναι ορατή στον χώρο που συντελέστηκε είμαστε υπέρ της αποκέντρωσης της έκθεσης των αρχαιολογικών ευρημάτων και γι' αυτό μας βρίσκετε σύμφωνους στην προσπάθεια σας.
Καθώς και να ζητήσουμε να μάθουμε την τύχη του στεφάνου
Με γνώμονα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε διπλά σας αρωγοί  στην αιτιολογημένη θέση σας για παραμονή και λειτουργία του μουσείου στο Θύρρειο. Είμαστε σύμφωνοι στην έκθεση του αρχαίου χρυσού στεφανιού, που βρέθηκε στο Θύρρειο το 1973, σε ένα  Μουσείο, που να προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια. Η επί έτη «αφάνεια» πρέπει να σταματήσει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου