30 Ιουνίου 2014

Γ. Βαρεμένος: "Η μονόπλευρη λιτότητα εκτρέφει τον ακροδεξιό εξτρεμισμό"



«Η ξενοφοβία και ο ακροδεξιός εξτρεμισμός είναι φαινόμενα ευθέως ανάλογα με τις καταστρεπτικές συνέπειες της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, που απειλούν τη δημοκρατία ακόμη και στην κοιτίδα της, όπως είναι η Ελλάδα», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στην ετήσια σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, και κάλεσε τους κοινοβουλευτικούς που μετέχουν σ’ αυτήν «να ρίξουν μια ματιά στα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών».

Παρεμβαίνοντας στην ειδική συζήτηση για την «ενίσχυση του εξτρεμισμού, του ριζοσπαστισμού και της ξενοφοβίας», ο Γ. Βαρεμένος έθεσε το ερώτημα «ποιος πληρώνει την κρίση», ερώτημα που, όπως είπε, πρέπει να απαντηθεί απ’ όλους. «Η μονόπλευρη λιτότητα», επισήμανε, «περιθωριοποιεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και οδηγεί τη μεσαία τάξη στην καταστροφή. Όταν κάποιος δεν έχει δουλειά, δεν μπορεί να ζεστάνει το σπίτι του και, σε τελευταία ανάλυση, δεν έχει κανένα μέλλον, μπορεί να πέσει θύμα της φαιάς προπαγάνδας».
Οι πολιτικοί, συνέχισε, «δεν πρέπει απλώς να καταδικάζουν, αλλά να προλαμβάνουν. Όταν δεν το κάνουν, δίνουν την εντύπωση στους πολίτες ότι είναι μια ελίτ πολύ μακριά από αυτούς, με αποτέλεσμα -και αυτό είναι το χειρότερο- πολλοί απογοητευμένοι πολίτες να στρέφονται, γενικά, κατά των θεσμών της Δημοκρατίας». Αναρωτήθηκε «πού είναι η ανάκαμψη που βλέπουν ορισμένοι ομιλητές» και κατέληξε προειδοποιώντας ότι «αν δεν γίνει κάτι για να αντιστραφεί η σημερινή πορεία, κανείς δεν πρέπει να εκπλαγεί από ενδεχόμενες ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ακόμη και αν ο ίδιος δεν τις επιθυμεί».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου