10 Ιουλίου 2014

Απ. Κατσιφάρας: Να μην ιδιωτικοποιηθούν οι Αλυκές Μεσολογγίου



Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα ώστε να ακυρωθεί κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίηση τους και να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, ζήτησαν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης και τα μέλη του Δ.Σ. των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην οποία συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Απ. Κατσιφάρας υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει για την τοπική οικονομία της περιοχής μας η λειτουργία των αλυκών στο Μεσολόγγι και τη συμβολή της στην γενικότερη προσπάθεια που γίνεται με την διατήρηση των θέσεων εργασίας ενάντια στο φάσμα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας.
Τα μέλη του Δ.Σ. των Αλυκών επεσήμαναν πως η εταιρία δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, προσφέρει ετησίως έσοδα 2,5 εκατ. ευρώ, προσφέρει εργασία και εισοδήματα περίπου σε 1.000 άτομα πανελλαδικά, είναι κερδοφόρα με ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 50 εκατ. ευρώ, υλοποίησε επενδύσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία και έχει αποθεματικό πέντε εκατομμύρια ευρώ.
Επιπλέον, τόνισαν πως οι Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. παράγουν ετησίως 220.000 τόνους αλάτι, εκ των οποίων το 70% περίπου οι 130.000 παράγεται από τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού.
«Είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρειά μας και εκτός του ότι παρέχει εργασία σε τόσους συμπολίτες μας, πρέπει να ληφθεί υπόψιν και το γεγονός πως λειτουργεί εντός περιοχής Natura, διαχειριζόμενη ένα ευαίσθητο οικοσύστημα αυτό της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού» σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως θα παρέμβει στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα ώστε να μην αλλάξει το καθεστώς διοίκησης των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. στο οποίο έχει την πλειοψηφία το Δημόσιο και συμμετέχει και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε την απόφαση που είχε λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αλυκών, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στην απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να μην συμπεριληφθεί τελικά στους 61 φορείς που ιδιωτικοποιήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου