15 Ιουλίου 2014

Σε πλήρη εξέλιξη σημαντικά έργα συντήρησης οδικού δικτύου για την ασφαλή πρόσβαση στα ορεινά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας



Τρία σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.600.000 ευρώ, για την άρση της επικινδυνότητας των οδηγών και κυρίως για την ασφαλέστερη πρόσβαση των κατοίκων στα ορεινά χωριά, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για τα έργα «Βελτίωση Επαρχιακού Δικτύου Αμπελακιώτισσα – Περδικόβρυση», προϋπ. 2.000.000 ευρώ, «Συντήρηση – Βελτίωση του δρόμου από ψηλό Σταυρό προς Αράχωβα», προϋπ. 1.400.000 ευρώ  και «Βελτίωση τμημάτων οδοποιίας Θέρμο – Αμπέλια, Κοκκινόβρυση και διακλάδωση προς Άγιο Θεόδωρο», προϋπ. 1.200.000 ευρώ, τα οποία όλα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Πίνδος».
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, επισκέφθηκε χθες τα δύο πρώτα έργα, μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλο, Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή, στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, καθώς και τη νέα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.
Ο Απ. Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των αναδόχων για την πορεία των εργασιών που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, ενώ τους ζήτησε τα έργα να προχωρήσουν γοργά ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στο συμβατικό χρόνο και έτσι να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια των πολιτών που διαμένουν ή κινούνται στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο για την βελτίωση του Επαρχιακού Δικτύου Αμπελακιώτισσα – Περδικόβρυση, είναι πολύ σημαντικό και αφορά την βελτίωση και ασφαλτόστρωση 8,5 χιλιομέτρων δρόμου, ο οποίος θα συνδέει τις δύο περιοχές και περιλαμβάνει εκσκαφές διαπλάτυνσης, κατασκευή τοιχών αντιστήριξης, τεχνικών για την απορροή των ομβρίων υδάτων, κατασκευή τάφρου, στρώσεις ασφαλτοτάπητα, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση κ.α.
Το έργο για τη συντήρηση και βελτίωση του δρόμου από ψηλό Σταυρό προς Αράχωβα, αφορά την συντήρηση και ασφαλτόστρωση τμήματος της Τοπικής Κοινότητας Αράχωβας μέχρι τον Ψηλό Σταυρό της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Εκτελούνται εργασίες, όπως αντιμετώπιση καθιζήσεων, επισκευές τσιμεντένιου κρασπεδορείθρου, τεχνικών απορροής ομβρίων υδάτων, κατασκευή ασφαλτοτάπητα, διαγράμμιση, τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας κ.α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου