10 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα - Κατατέθηκε η πρόταση του Κόμματος

Σε ανακοίνωσή της ηΚοινοβουλευτική Ομάδα τουΚΚΕ για το δημοψήφισμα σχετικά με τη ΔΕΗ, αναφέρει τα εξής: «Οι βουλευτές του ΚΚΕ με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση των νόμων που έχουν οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ενέργειας και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και του ψηφισθέντα νόμου "Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας", του γνωστού ως "μικρή ΔΕΗ".

Παρ' όλο που η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική από τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής, να γίνει συζήτηση και να αποφανθεί το σώμα για το δημοψήφισμα.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί προκειμένου να καλύψει την αρνητική στάση της για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, παραπέμπει το ζήτημα στο θερινό τμήμα για μια προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.
Συνεπώς, οι βουλευτές του ΚΚΕ δε θα πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία».    
Η πρόταση του ΚΚΕ
Την πρόταση του ΚΚΕ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ, κατέθεσε προς τον πρόεδρο της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.
Η πρόταση είναι η εξής:
«Οι βουλευτές του ΚΚΕ που υπογράφουν αυτό το κείμενο ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος, για την ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου που οδηγεί στη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, την είσοδο των ιδιωτικών ομίλων, το διαχωρισμό των συστημάτων μεταφοράς και διανομής που απορρέουν από το συνολικό κοινοτικό πλαίσιο απελευθέρωσης της ενέργειας και έχει δραματικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους του κλάδου.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΚΚΕ ΖΗΤΟΥΝ τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση και κατάργηση του ν. 1914/1990, του ν. 2773/1999, του ν. 3426/2005, του ν. 4001/2011, του ν. 4237/2014 και για τον ψηφισθέντα νόμο ''Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας'', του γνωστού ως ''μικρή ΔΕΗ''».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου