25 Αυγούστου 2014

Με ευχές για καλή και επιτυχημένη θητεία, σε μια κατάμεστη αίθουσα, η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

 Με ευχές για καλή και επιτυχημένη θητεία, σε μια κατάμεστη αίθουσα, η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας – Απ. Κατσιφάρας: Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να μάχεται για ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο για τους πολίτες της

«Αυτή η δεύτερη θητεία μας στην Περιφέρεια θα κριθεί επιτυχημένη μόνο αν καταφέρουμε να γεφυρώσουμε ανισότητες και να λειάνουμε αδικίες. Θα κριθεί επιτυχημένη στο πεδίο της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Και στο πεδίο αυτό θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας».
Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, με την παρουσία εκπροσώπων Αρχών και Φορέων της περιοχής, αλλά και πλήθους πολιτών.
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε την ορκωμοσία για τον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τους νέους Αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, καθώς και για τους 51 Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων που πλέον θα απαρτίζουν τη νέα σύνθεση του Συμβουλίου.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στον θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, ο οποίος εισέρχεται στη δεύτερη θητεία του σε μια περίοδο όπου η κοινωνία εξακολουθεί να δοκιμάζεται βαθιά, οι ανισότητες να διευρύνονται και οι αδικίες παραμένουν μεγάλες.
«Απ’ όποια οπτική γωνία κι αν δούμε τα πράγματα, η αλήθεια δεν αλλάζει. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η βαθιά κρίση, η παρατεταμένη ύφεση, έχει βυθίσει την κοινωνία σε επικίνδυνες ατραπούς, σε δραματικά αδιέξοδα, με κύρια συμπτώματα την ανεργία που καλπάζει, την αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, τον μαρασμό της αγοράς, ακόμα και την εξασθένηση της κοινωνικής αλληλεγγύης που αποτελούσε πάντα βασικό και διαχρονικό γνώρισμα της ελληνικής κοινωνίας και ουσιώδες στοιχείο αλληλοϋποστήριξης» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Σήμερα δεν είναι μέρα απολογισμού, ούτε μέρα προγραμματικών δηλώσεων. Ελέχθησαν όλα αυτά κατά την προεκλογική περίοδο. Και οι πολίτες έκριναν, συνέκριναν, αξιολόγησαν, στάθμισαν θέσεις και πολιτικές και πήραν την απόφαση τους. Μας εμπιστεύτηκαν μια δεύτερη θητεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Εκτιμώντας, από την μια πλευρά το γεγονός ότι η Δυτική Ελλάδα κατάφερε να μείνει όρθια και ζωντανή σε μια περίοδο όπου τα πάντα κατέρρεαν. Να μην εγκαταλείψει στόχους και διεκδικήσεις, να μην αφήσει ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες και τελικά να δικαιωθεί μέσα από μικρές και μεγάλες νίκες που υπόσχονται ένα μέλλον περισσότερο ευοίωνο, πιο αισιόδοξο και ασφαλές».
Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε σε δύο από τα μεγαλύτερα έργα που βαίνουν πλέον σε φάση ολοκλήρωσης: Την Ολυμπία και την Ιόνια Οδό, δυο έργα που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα και τις προοπτικές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνοντας πως στόχος είναι μέσα στους επόμενους 16 μήνες, να έχουν παραδοθεί στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου τους.
Παράλληλα, μίλησε για τους σκληρούς αγώνες που έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο, με ισχυρό και διεκδικητικό πνεύμα, ώστε να μην υπάρξουν εκπτώσεις και υποχωρήσεις στον αρχικό σχεδιασμό των δυο αξόνων, όπως αντίστοιχα έκανε και σε μια σειρά από άλλα έργα, ενίσχυσης των υποδομών σε Υγεία, Παιδεία και Μεταφορές, προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αστικών αναπλάσεων, μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, τόνωσης του πρωτογενούς τομέα και του Τουρισμού. 
«Στο πολύ κοντινό μέλλον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ολοκληρωμένο το δίκτυο των βασικών της υποδομών και με πόρους από τη νέα Προγραμματική Περίοδο, θα επιταχύνει ακόμα περισσότερο τα βήματα της προς τον στόχο της ανασυγκρότησης του παραγωγικού της μοντέλου. Με δουλειές για τους νέους ανθρώπους, με αντικείμενο για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και τον νέο επιστήμονα, με πλεονεκτήματα που θα διατρέχουν το σύνολο της κοινωνίας» συμπλήρωσε ο Απ. Κατσιφάρας.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε στο γεγονός πως η «αιρετή Περιφέρεια ως ισχυρός αυτοδιοικητικός φορέας, δεν έχει το δικαίωμα να μένει απαθής και με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην αγωνία, απέναντι στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πολίτης» και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο να δίνει όλο το βάρος των προσπαθειών τους για ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο για τους πολίτες.
Και κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας λέγοντας, πως αυτό θα γίνει «πάντα με συνέπεια και συναίσθηση του καθήκοντος μας απέναντι στον πολίτη που σήμερα είναι πολλαπλά πληγωμένος, πάντα με αμετακίνητη προσήλωση στην διαφάνεια, στη νομιμότητα, στη λογοδοσία, στην δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και των οργάνων, στις αξίες και στις αρχές που εγγυώνται την κοινωνική πρόοδο και δικαιοσύνη».
Αμέσως μετά τόσο ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, όσο και οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες, οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και οι νέοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι υπέγραψαν τα πρακτικά της ορκωμοσίας και πλέον αναλαμβάνουν καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Ποιοι παρέστησαν στην τελετή
Στην τελετή ορκωμοσίας, την παρουσίαση της οποίας έκανε ο Διονύσης Βούλτσος, παρέστησαν μεταξύ άλλων οι: Μητροπολίτες Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, Ηλείας κ.κ. Γερμανός, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο πρώην Υπουργός Ανδρέας Ζαΐμης, οι πρώην Υπουργοί και νυν βουλευτές Θάνος Μωραΐτης και Γιάννης Κουτσούκος, οι πρώην Υπουργοί Ανδρέας Μακρυπίδης και Ανδρέας Φούρας,, οι βουλευτές Θανάσης Νταβλούρος, Μαρία Κανελλοπούλου, Γιώργος Κοντογιάννης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, πρώην βουλευτής και Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Βαϊνάς, πρώην Νομάρχης Στάθης Αθανασόπουλους – Σερέτης, πρώην Περιφερειάρχης Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, υποδιοικητής της 6ης Υ.Πε. Τάκης Αντωνακόπουλος, οι νεοεκλεγέντες, απερχόμενοι και πρώην Δήμαρχοι στη Δυτική Ελλάδα, Κώστας Πελετίδης, Θάνος Καρπής, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Χρήστος Νικολάου, Θανάσης Παναγόπουλος, Αλέξης Καστρινός, Ναμπίλ – Ιωσήφ Μοράντ, Γιάννης Δημαράς, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Τορουνίδης, Θωμάς Κοτρωνιάς, απερχόμενοι Αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος και Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι βοηθοί Περιφερειάρχη Γιώργος Αθανασόπουλος και Γιώργος Χριστογιάννης, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε. Διονυσία Μαράτου , ο απερχόμενος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, η νεοεκλεγείσα Πρύτανης Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Σωκράτης Καπλάνης, ο πρώην Πρύτανης Σταύρος Κουμπιάς, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου Βαγγέλης Πολίτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος, οι προϊστάμενοι Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Μπαρής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σοφία Χριστοπούλου, εκπροσωπώντας τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η διευθύντρια Γεωργία Πατακιάρα, πρόεδρος του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Κεπενός, πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πατρών Γιάννης Σουβαλιώτης και η γραμματέας Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου, η πρόεδρος του Θεραπευτικού και Παιδαγωγικού Κέντρου «Μέριμνα» Άννα Σπηλιωτακάρα, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Αλέξης Σκαρμέας, Νίκος Κουρεμένος, Γιάννης Κασίμης, ο Διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Νίκος Στακιάς, ο πρώην Διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο πρώην αναπλ. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Κωνσταντίνα Σιάμου, η προεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Τασία Μανωλοπούλου, εκπρόσωποι στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και φορέων, στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.








==============
*Όλο το φωτογραφικό υλικό από την σημερινή τελετή ορκωμοσίας θα βρείτε στην σελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Facebook.
*Βίντεο από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου