16 Αυγούστου 2014

Ψήφισμα Συγκρότησης Λαϊκής Επιτροπής Ακτίου - Βόνιτσας



ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
Εμείς οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας   ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να συγκροτήσουμε ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας για να συντονίσουμε τις δυνάμεις και τους αγώνες μας με βάση τα κοινά συμφέροντα για την ανάπτυξη ενός κινήματος πάλης και ανατροπής. Καλούμε το λαό της περιοχής να οργανωθεί πρώτα και κύρια στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, τους φορείς και στην ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Να συμμετέχει και να στηρίξει μαζικά τις πρωτοβουλίες της. Η οργάνωση είναι το όπλο μας απέναντι στην κρίση και την αντιλαϊκή επίθεση.

Δεν  έχουμε να πληρώσουμε, δε θέλουμε να πληρώσουμε για να αυγατίσει τα κέρδη της η πλουτοκρατία
Δεν θα αφήσουμε να κοπεί το ρεύμα σε καμία Λαϊκή οικογένεια θα συγκροτούμε ομάδες περιφρούρησης. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο όπως ο ΕΝΦΙΑ.
Δε θα αφήσουμε τον λαϊκό κόσμο χωρίς φως, χωρίς νερό χωρίς φαγητό.Παρεμβαίνουμε άμεσα σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει στην λειτουργία των μονάδων υγείας, των σχολείων, παιδικών σταθμών όπως θέρμανση κλπ. Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία. Το ίδιο απαιτούμε και για κάθε φτωχό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο που αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Θα απαντάμε άμεσα και μαχητικά μαζί με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ στην επίθεση των εργοδοτών, σε κάθε απόλυση, στην εφεδρεία. Συναγερμός και ετοιμότητα σε οποιαδήποτε νέα μείωση μισθών, συντάξεων και αγροτικών επιδοτήσεων.
Καμία αναμονή και αυταπάτη στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου»
Η ένταση και το βάθος της σημερινής κρίσης σημαίνει νέα μεγάλη καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων με μεγάλη αύξηση ανεργίας και ταυτόχρονα νέα μεγάλη συγκέντρωση του πλούτου της παραγωγής σε λίγα χέρια μέσω των συγχωνεύσεων και εξαγορών και το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Έχει ξεσπάσει καβγάς ποιος θα αρπάξει περισσότερα και ποιος θα φορτώσει στον άλλο τις ζημιές.
Οι υπεύθυνοι για την κρίση την αξιοποιούν για να τσακίσουν το λαό, προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους και την αδίστακτη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Σε αυτό το έδαφος έχουν την δίκη τους συμμαχία παρά τις αντιθέσεις τους. Είναι η συμμαχία του κεφαλαίου των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή συμμαχία εμείς χτίζουμε τη δική μας συμμαχία, με στόχο: Να υπερασπιστούμε την εργατική και λαϊκή οικογένεια από τη βάρβαρη εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Παλεύουμε με το κοινό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά, μπορούμε χωρίς αφεντικά!
Η συμμαχία μας μπορεί να δυναμώσει και να νικήσει για να πάρει στα χέρια της όλο τον πλούτο που παράγεται και την εξουσία, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.
Η Λαϊκή Επιτροπή είναι ανοιχτή σε κάθε διεύρυνση με το παραπάνω πλαίσιο πάλης.
Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ακτίου - Βόνιτσας:
ΓΑΛΙΑΤΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΔΡΟΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΟΥΛΤΟΥΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΥΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΣΚΟΤΙΔΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ
ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΑΒΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Η γραμματεία της Λαϊκής Επιτροπής για το συντονισμό:

ΔΡΟΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚΥΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΑΒΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου