29 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΤ ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Πριν την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα πραγματοποιεί νέα περιοδεία στο Νομό κατά την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, η οποία περιλαμβάνει συναντήσεις με πολίτες, φορείς και θεσμικούς εκπροσώπους.  

Έναν μήνα περίπου μετά την ανάληψη καθηκόντων από τους τοπικούς άρχοντες, προτεραιότητα αποτελεί το να μπουν οι βάσεις για την απαραίτητη συνεργασία και την εύρεση λύσεων στα πολλά προβλήματα του Νομού. Η κ. Φούντα θα έχει την δυνατότητα να ακούσει και να καταγράψει  τις στοχεύσεις  των νέων αυτοδιοικητικών, να μεταφέρει τα ζητήματα του κάθε τόπου, να γνωστοποιήσει τα όσα έχει προωθήσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά και να επιδιώξει στενή συνεργασία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν ελλείψεις και παθογένειες που ταλαιπωρούν τους πολίτες κάθε Δήμου. Η βουλευτής θα συναντηθεί και με τους Δημάρχους που επανεκλέχθηκαν, ούτως ώστε να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων. Έτσι, θα υπάρξει η διαμόρφωση μιας συνολικής εικόνας των προτεραιοτήτων των αυτοδιοικητικών αρχών όλων των Δήμων του Νομού και η σύνδεση των προβλημάτων τους με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Η συνολική εικόνα του Νομού, οι στρατηγικές επιδιώξεις για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και η παραγωγική και τουριστική ανασυγκρότηση είναι τα θέματα της συνάντησης της κ. Φούντα με τους Αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Υφαντή, προκειμένου να γίνει μία συνολική συζήτηση για θέματα των αρμοδιοτήτων τους. Ο χωροταξικός σχεδιασμός, οι υποδομές, η αγροτική παραγωγή και οι προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη στα δυτικά και βόρεια παράλια, οι κοινωνικές δομές και τα προβλήματα της καθημερινότητας, τέθηκαν επί τάπητος. Σήμερα μάλιστα, σε συνέχεια της συνάντησης αυτής η κ. Φούντα θα παρευρεθεί στην κρίσιμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, όπου θα συζητηθεί πληθώρα θεμάτων υποδομών και περιβάλλοντος, που θα αφορούν στο κρίσιμο νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την περίοδο 2014-2020. Η Αιτωλοακαρνανία εκεί οφείλει να διεκδικήσει πόρους, να ορίσει όρους και να προτείνει δράσεις.

Παράλληλα η βουλευτής, έχοντας την πίστη ότι η ελπίδα για την  ανασυγκρότηση της χώρας δεν νοείται χωρίς την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση, θα παραστεί στο πρώτο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Νέων Αγροτών που θα γίνει στην Λευκάδα, υπό την αιγίδα του Ο.Γ.Α., αλλά και στις εκδηλώσεις «Ελαία 2014» στον Δήμο Αγρινίου.

Μία σημαντική επίσκεψη, με κοινωνικό χαρακτήρα, θα γίνει στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», που επιτελεί εδώ και χρόνια σημαντικό έργο στην πόλη του Αγρινίου. Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εν λόγω δομή, η ανάγκη περαιτέρω διείσδυσής της στην κοινωνία, μακριά από ταμπού και αγκυλώσεις, η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία,  καθώς και το πώς θα μπορούσε η Βουλευτής να συμβάλει στην επίλυση τους μέσω των κοινοβουλευτικών εργαλείων.

Ταυτόχρονα με τις επίσημες συναντήσεις, η Βουλευτής θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους όλων των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας. Να αφουγκραστεί τις αγωνίες και να συζητήσει για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να προκύψουν νέες ουσιαστικές προτάσεις, να αναζητηθούν λύσεις, να οικοδομηθούν νέες βάσεις για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου