29 Οκτωβρίου 2014

"Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Δρ. Χρήστος Βασιλάκος, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στο Αγρίνιο για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940»."

 Στις εκδηλώσεις  εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Αγρίνιο , παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστος Βασιλάκος  ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.


Ο Γενικός Γραμματέας παρευρέθη τη Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αγρινίου και εν συνεχεία κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.
Αμέσως μετά παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση , όπου μετά το πέρας της, δήλωσε: «Η ημέρα αυτή είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο Ελληνισμός. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσους όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού. 




Σήμερα, 74 χρόνια μετά, το μήνυμα για εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και αξίες είναι πάντα επίκαιρο. Κάθε γενιά αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις. Κάθε γενιά καλείται να επιδείξει τις δικές της αντιστάσεις, να πει τα δικά της μεγάλα «ΟΧΙ».
Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας, ιδίως σήμερα που καλούμαστε και πάλι να πούμε “'ΟΧΙ” στο απεχθές πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού και της κάθε μορφής βίας. Έχουμε την υποχρέωση να ενισχύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και να παλέψουμε για τις αρχές της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου