18 Οκτωβρίου 2014

Ο ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ο καταρροϊκός πυρετός των προβάτων, που εξαπλώνεται ταχύτατα σ΄ όλη την χώρα, προκαλεί τεράστια καταστροφή στους κτηνοτρόφους, που χάνουν τα κοπάδια τους και το εισόδημά τους για μια 3ετία. Δεν μπορούν να τα αναπληρώσουν με τις εξευτελιστικές αποζημιώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, συνεπής στην αντικτηνοτροφική της πολιτική.

            Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» στέκεται αγωνιστικά στο πλευρό των πληγέντων κτηνοτρόφων και διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα:
-1.   Πλήρη αποζημίωση των πληγέντων. Ένταξη του καταρροϊκού πυρετού και άλλων ασθενειών στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
-2.   Δωρεάν ζωοτροφές για τα κοπάδια σε καραντίνα.
-3.   Πλήρη επιδότηση των εμβολίων και των εμβολιασμών. Επαρκή κονδύλια για έρευνα και για παραγωγή ντόπιων εμβολίων. Βάρος στην πρόληψη ασθενειών.
-4.   Άμεση πρόσληψη επαρκούς μόνιμου κτηνιατρικού προσωπικού.
-5.   Ειδικό πρόγραμμα αντικατάστασης - ανασυγκρότησης των κοπαδιών και άμεση ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ (2014 - 2020) αντί για έργα «βιτρίνας» και ψηφοθηρίας.
-6.   Άμεση πληρωμή των καθυστερούμενων εξισωτικών αποζημιώσεων 2013 (130 εκατ. ευρώ) και 2014 (130 εκατ. ευρώ), συνολικά 260 εκατ. ευρώ, χωρίς καμία περικοπή, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση.
-7.   Κατάργηση της αντικοινωνικής και αυθαίρετης «επιλεξιμότητας» των βοσκοτόπων, που οδηγεί σε μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων.
-8.   Κατάργηση Φ.Π.Α. σε ζωοτροφές, εφόδια, εργαλεία, φάρμακα για μείωση του κόστους παραγωγής, σε όφελος παραγωγού και καταναλωτή.
-9.   Έργα υποδομής για ανάπτυξη της ντόπιας κτηνοτροφικής παραγωγής (βελτίωση και καλλιέργεια βοσκοτόπων, φθηνό ρεύμα και νερό, ποτίστρες, ταΐστρες, αγροτικοί δρόμοι κ.ά.).
-10.     Χαμηλότοκα δάνεια και άλλα κίνητρα για συνεταιριστική παραγωγή.
            Καλούμε τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους σε κοινό αγώνα με όλους τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - Κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου