21 Νοεμβρίου 2014

Αυξήσεις- φωτιά των δημοτικών τελών στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας

Λίγοι μήνες πέρασαν από την προεκλογική περίοδο, κατά την οποία ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης δεσμευόταν ότι δε θα επιβάρυνε επιπροσθέτως τους δημότες και φέρνει αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη από 50% μέχρι 480%. 
      Ο κ. Αποστολάκης «ξέχασε» ξαφνικά τις οικογένειες που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε γάλα για τα παιδιά τους, τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία από τον υποσιτισμό, τους άνεργους πατέρες που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα και δεν έχουν θέρμανση στα σπίτια τους, τους φτωχούς υπερήλικες που δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακα τους.
     Επαίρεται η Δημοτική Αρχή για μικρές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη στη Βόνιτσα και ούτε κουβέντα όμως για τις τεράστιες αυξήσεις (από 50% μέχρι και 480%!!!), που καλούνται να πληρώσουν η Κομπωτή, η Κωνωπίνα, η Κατούνα, ο Αετός, η Τρύφος, και ένα πλήθος άλλων λαϊκών και αγροτικών περιοχών του Δήμου.
    Κατακόρυφη αύξηση υπάρχει και στην ενότητα Παλαίρου και μικρότερη στην ενότητα Ανακτορίου.  

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
            ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΜΕΔΕΩΝΟΣ
                             ΟΙΚΙΕΣ     ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
1)-ΚΟΜΠΩΤΗ     400%             480%
2)-ΚΑΤΟΥΝΑ       260%             266,67%
3)-ΚΩΝΩΠΙΝΑ   400%             480%
4)-ΑΕΤΟΣ             150%              166,67%
5)-ΤΡΥΦΟΣ          122%              100%

           ΠΡΩΗΝ  ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
                       ΟΙΚΙΕΣ     ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
1)-ΠΑΛΑΙΡΟΣ   108%         95%
2)-ΠΟΓΩΝΙΑ     50%           50%
3)-ΠΛΑΓΙΑ         50%           50%
4)-ΠΕΡΑΤΙΑ      50%           50%

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ
                                 ΟΙΚΙΕΣ     ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
1)-ΒΟΝΙΤΣΑ                   21%            15%
2)-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ    22,70%      14%
3)-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ       22,70%      14%
4)-ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ       22,70%      14%
5)-ΘΥΡΡΕΙΟ                  22,70%      14%
6)-ΔΡΥΜΟΣ                   22,70%      14%

       Να τονίσουμε ότι στο τελευταίο Τοπικό συμβούλιο που έγινε σε αίθουσα του Π. Δημαρχείου Μεδεώνος από την Τοπική Κοινότητα Κατούνας, με θέμα την αύξηση των δημοτικών τελών, επικράτησε ένταση, οι κάτοικοι έκαναν λόγο για αφανισμό, κυριολεκτικά των νοικοκυριών και των καταστηματαρχών και η πρόταση για αύξηση Απορρίφθηκε.
       Σε μια εποχή που η κάθε οικογένεια επιβιώνει χωρίς πια εισόδημα, πολλοί με μια σύνταξη του ΟΓΑ, και τα περισσότερα μέλη της είναι άνεργα, ο κ. Αποστολάκης αποφάσισε να τους επιβάλει υπέρογκες αυξήσεις χωρίς να βλέπει τη δοκιμασία που περνάει η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας σήμερα.
      Το χειρότερο ακόμα είναι ότι δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για μειωμένα δημοτικά τέλη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, άνεργοι, κ.α. 
       Κλείνοντας να πούμε ότι τα πρώτα δείγματα του κ. Αποστολάκη είναι πολύ ανησυχητικά. Εάν σε αυτά προσθέσουμε την αλαζονεία και την έπαρση που δείχνει με τα «μπάζα» και τα «σκουπίδια», το "πετσόκομα" στους θεόρατους ευκαλύπτους, την πρωτοφανή φίμωση του Κώστα Τριαντακωνσταντή στη συνεδρίαση της επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, κ.α. 
      Δυστυχώς, όπως λέει και ο λαός, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…
 
ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου