13 Νοεμβρίου 2014

Ομιλία του Νίκου Μωραΐτη κατά τη συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια (VIDEO)

Την προκλητική, αυταρχική στάση της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών, για την επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των φοιτητών σήμερα το πρωί στη Νομική, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, ξεκινώντας σήμερα την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Κάλεσε νέους, φοιτητές εργαζόμενους, ανέργους να κάνουν δική τους υπόθεση τη μόρφωση των παιδιών τους με τη μαζική τους συμμετοχή στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην αμερικάνικη πρεσβεία τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη.
Ο Νίκος Μωραΐτης επισήμανε ότι η ρύθμιση για τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια «είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζών, δεν πρόκειται να δώσει ανάσα σε εργαζόμενους, μικρούς επαγγελματίες, φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους αφού δεν προβλέπει το αναγκαίο "κούρεμα" των μεγάλων χρεών τους». Αντίθετα, επισήμανε, οδηγεί στον αφανισμό τους «για να εισπράξουν οι τράπεζες ό,τι έχει απομείνει από τα περιουσιακά τους στοιχεία».

«Η ρύθμιση δεν απαντά στα μεγάλα προβλήματα των λαϊκών νοικοκυριών, είναι στην απέναντι όχθη, στην πλευρά των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων, διασφαλίζει την κερδοφορία των τραπεζών μέσα από νέες εισπρακτικές διαδικασίες και νέες πρόσθετες επιδοτήσεις προς τις τράπεζες».

Καταλήγοντας ο Νίκος Μωραΐτης, επισήμανε ότι και σε αυτή τη συζήτηση «κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την καλύτερη διαχειριστική πρόταση για τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια», ωστόσο οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι καμία διαχειριστική πρόταση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των δανείων.

Τους κάλεσε να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους για να απαιτήσουν άμεσα μέτρα πραγματικής ανακούφισης ενάντια στα μέτρα των τραπεζών και των μονοπωλίων, σε κατεύθυνση ρήξης και σύγκρουσης με την πολιτική της ΕΕ, για πραγματική προοπτική υπέρ του λαού.
 
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου