11 Δεκεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου Λευκάδος

 Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν την πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου οι δύο ιερές ετήσιες πανηγύρεις του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου Λευκάδος. Το απόγευμα της Δευτέρας 1 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6:00 εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας,  επι τη ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Πορφυρίου του διορατικού και θαυματουργού. 

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση - αφιέρωμα στον Βίο και τα θαύματα του εορταζομένου Αγίου, με την συμμετοχή των Νεανικών Συντροφιών, των Κατηχητών και της Χορωδίας της Βυζαντινής Μουσικής του Ι. Ναού. Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν και εκκλησιαστικοί ύμνοι της επερχόμενης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων,καθώς και τροπάρια του Αγίου Νικολάου. Την επόμενη, 2 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε Θ. Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας Ι. Παράκληση, Εγκώμια και οι Χαιρετισμοί εις τον Άγιο Πορφύριο.
    Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. εψάλλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος,  επι τη εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης. Το πρωϊνό της κυριωνύμου ημέρας, 6 Δεκεμβρίου, στον κατάμεστο εορτάζοντα Ι. Ναό τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς. Πριν το "Δι' ευχών" ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις αρτοκλασίες του Λιμενικού Σώματος της πόλεως της Λευκάδος και του Λιμενικού Σταθμού Νυδριού, καθώς και των υπολοίπων εορταζομένων ευσεβών χριστιανών και τέλεσε την καθιερωμένη Δοξολογία υπέρ ενισχύσεως του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού κι Εμπορικού  Ναυτικού και των εν θαλάσσαις καλώς πλεόντων αδελφών μας.
 


















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου