28 Ιανουαρίου 2015

Πρακτικό σεμινάριο για τον Τραυλισμό στην Πάτρα

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου: Πρακτικό σεμινάριο για τον Τραυλισμό στην Πάτρα
Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου σε συνεργασία με την λογοθεραπεύτρια Γλυκερία Λώλη, διοργανώνει το σαββατοκύριακο 7 & 8 Μαρτίου 2015 στην Πάτρα, το διήμερο πρακτικό σεμινάριο για τον Τραυλισμό.
Ο τραυλισμός είναι μια δυσκολία στη ροή της ομιλίας. Αποτελεί μία σύνθετη διαταραχή που συνήθως χαρακτηρίζεται από διακοπτόμενη ροή ομιλίας λόγω επαναλαμβανόμενων κολλημάτων, επαναλήψεων ή επιμηκύνσεων ήχων στην αρχή ή τη μέση της λέξης. Συχνά συνοδεύονται από αντανακλαστικές συσπάσεις του προσώπου ή του σώματος και σε ορισμένες περιπτώσεις από απώλεια βλεμματικής επαφής και απώλεια ελέγχου του ρυθμού της αναπνοής. Τα λεκτικά συμπτώματα συσχετίζονται με αρνητικά συναισθήματα όπως είναι ο φόβος για λεκτική επικοινωνία ή ένα αίσθημα επικοινωνιακής ανεπάρκειας και ανασφάλειας και με συμπεριφορές αποφυγής όπως είναι η αποφυγή λέξεων, προσώπων, ή επικοινωνιακών περιστάσεων.
Το πρακτικό σεμινάριο απευθύνεται σε λογοθεραπευτές και φοιτητές Λογοθεραπείας, σε γονείς, σε εκπαιδευτικούς και σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Η προεγγραφή είναι απαραίτητη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 6986180630 και στοdiepistimoniko.edu@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα facebook.com/Diepistimoniko.gr
Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής καθώς και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων. Είναι στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου