8 Φεβρουαρίου 2015

Κοπή Βασιλόπιτας της Ενοριακής Διακονίας στη Βόνιτσα

Ευλογία Βασιλόπιτας Πνευματικής Ενοριακής Διακονίας στη Βόνιτσα, στην οποία παρέστη 0 Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς. 
Μέσα σε μια πνευματική και ζωντανή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τo απόγευμα του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου 2015, κληρικολαϊκή σύναξη και κοπήΒασιλόπιτας των πνευματικών δραστηριοτήτων, κατηχητικών συνάξεων και κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Βόνιτσας. 
Στην εκδήλωση παρέστη και ευλόγησε την Βασιλόπιτα ο ΣεβασμιώτατοςΠοιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς .
Μετά την ακολουθία της κοπής της Βασιλόπιτας, ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς απηύθυνε λόγους δοξολογίας προς τον Θεό και ευχαριστίες για το επιτελούμενο πνευματικό έργο της κατά Χριστόν καλλιεργείας των ψυχών.
Μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος είπε: «….ο χρόνος φεύγει χωρίς να τον αντιλαμβανόμαστε, είναι δώρο του Θεού και καλείται κάθε χριστιανός να τον αξιοποιεί. Στην πορεία της Εκκλησίας μας βλέπουμε ότι όσοι απεμάκρυναν το Χριστό από την ζωή τους και έδωσαν τον χρόνο σε πρόσκαιρα, μάταια και αμαρτωλά, χάθηκαν δεν ζουν για την αιωνιότητα. Όσοι αξιοποίησαν τον χρόνο τους με οδηγό τον Χριστό, έζησαν μέσα στο Φως, αγίασθηκαν, μένουν εις τον αιώνα. Καθήκον όλων μας με το φως του Ευαγγελίου να αξιοποιήσουμε και αυτό το νέο χρόνο και όλο το χρόνο της ζωής μας….»
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς συνεχάρη τους ιερείς, τους κατηχητές και κατηχήτριες που διακονούν το έργο της κατηχήσεως στην Βόνιτσα και σε όλη την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τα παιδιά, τους νέους και τις νέες που παρακολουθούν την πνευματική σπορά της Εκκλησίας. Την όλη εκδήλωση πλαισίωσαν ποιήματα και σχετικά κείμενα από τα παιδιά των κατηχητικών.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς μοίρασε ο ίδιος προσωπικά την Βασιλόπιτα στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά.








ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου