19 Μαρτίου 2015

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας, πραγματοποιήθηκε χθες 18/3/2015 και ώρα 9π.μ στο γραφείο του Δημάρχου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, συνάντηση με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή, με ιδιαίτερη στόχευση στα προβλήματα του μαθητικού πληθυσμού.

Στη συνάντηση, στην οποία προήδρευσε ο δήμαρχος κύριος Αποστολάκης Γεώργιος, πήραν μέρος ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπ/γων κ.κ Μυλωνίδης Ευθύμιος και Καλδάνης Φίλιππος, η Σχολική σύμβουλος της 9ης εκπ/κης Περιφέρειας κυρία Πάσχου Αγγελική και ο Πρόεδρος και η Διευθύντρια του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου κύριος Αποστολάκης Παντελής και κυρία Λάμπρη Νεκταρία.
Αφού συζητήθηκε το πρόβλημα λεπτομερώς και κατατέθηκαν οι απόψεις όλων, ο κύριος Δήμαρχος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει προσωπικά, δήλωσε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία με κάθε πρόσφορο μέσο και την απόφασή του να θέσει υπό την αιγίδα του Δήμου τη συγκεκριμένη προσπάθεια.
Αποφασίστηκε, η συγκεκριμένη ομάδα να  πραγματοποιήσει δράσεις και να αναλάβει  πρωτοβουλίες προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης.
Επίσης τονίστηκε ότι είναι αυτονόητο πως η εν λόγω πρωτοβουλία στηρίζεται, κατά κύριο λόγο, στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη των ανθρώπων και χωρίς αυτά δεν πρόκειται να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Γι αυτό αποφασίστηκε να οργανωθούν όλες εκείνες οι δράσεις για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και για την ανάδειξη της αναγκαιότητας του εγχειρήματος.
Σύντομα θα ανακοινωθεί ο τόπος και ο τρόπος συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και κάθε λεπτομέρεια οργανωτικής φύσης.


 Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου