23 Μαρτίου 2015

Υπουργείο Παιδείας προς Γ. Βαρεμένο: Τα πανεπιστημιακά τμήματα θα παραμείνουν στο Αγρίνιο

Τα πανεπιστημιακά τμήματα θα παραμείνουν στο Αγρίνιο, διαβεβαίωσε τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, και καμία ενέργεια για τη μετακίνησή τους δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από αυτήν.

Ο βουλευτής επικοινώνησε, συγκεκριμένα, με τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρη Χασάπη, και συζήτησε μαζί τους σχετικά με τις πιέσεις που εκδηλώνονται για τη μεταφορά των τμημάτων από το Αγρίνιο στην Πάτρα. Πολιτική του υπουργείου, όπως τον διαβεβαίωσαν, είναι η παραμονή των τμημάτων στην πόλη όπου σήμερα λειτουργούν και καμία ενέργεια για τη μετακίνηση και την ενσωμάτωσή τους στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στην Πάτρα δεν πρόκειται να έχει την έγκριση του υπουργείου ή να γίνει αποδεκτή.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Γιώργος Βαρεμένος δήλωσε ότι δεν έχουν κανένα νόημα οποιεσδήποτε πλάγιες ή παρασκηνιακές μεθοδεύσεις για τη δημιουργία τετελεσμένων, με στόχο την υποβάθμιση και την υπονόμευση της υπόστασης των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας που λειτουργούν στο Αγρίνιο.

Ο βουλευτής πρότεινε, επίσης, στην ηγεσία του υπουργείου την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου για τη δημιουργία φοιτητικής εστίας, πρόταση που έγινε αποδεκτή ως βάση συζήτησης εφόσον και η προβλεπόμενη δαπάνη κινηθεί σε επίπεδα που το επιτρέπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου