13 Μαρτίου 2015

Στο Αγρίνιο τελικά τα σκουπίδια του Πύργου!

ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ;;;
Σύμφωνα με πληροφορίες με οριακή πλειοψηφία και συγκεκριμένα με την ψήφο του προέδρου που σε τέτοιες περιπτώσεις προσμετράται ως διπλή, ο Σύνδεσμος Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Αιτωλ/νίας αποφάσισε να δεχτεί την μεταφορά σκουπιδιών από τον Πύργο στον ΧΥΤΑ Στράτου. Να θυμίσουμε πως ο δήμος Πύργου αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με τα σκουπίδια και τέθηκε μάλιστα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τα προβλήματα όμως αυτά έρχεται να τα «πληρώσει» μια περιοχή που«προνόησε» να κάνει έγκαιρα έναν καλύτερο σχεδιασμό στην διαχείριση των απορριμμάτων της, δηλαδή η Αιτωλοακαρνανία. Και αυτό γιατί τελικά τα σκουπίδια του Πύργου , περίπου 1.500 τόνοι το εξάμηνο θα εναποτεθούν στονΧΥΤΑ Στράτου, μετά από κατά πλειοψηφία (ψήφοι 7-7) απόφαση του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνδέσµου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 2ης ∆ιαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, που κλήθηκε να συζητήσει αίτημα του δήμου Πύργου .
Διαρροές και γκρίνιες
Ήταν μια απόφαση που δεν ελήφθη «αναίμακτα» για την δημοτική πλειοψηφία του Αγρινίου, μιας και τέσσερις συνολικά Σύμβουλοι, εκ των οποίων οι αντιδήμαρχοι κ. Γκούντας και Μελιάδης μειοψήφησαν, όπως και δυο ακόμη Σύμβουλοι της παράταξης Παπαναστασίου. Μειοψήφησε ακόμη ο εκπρόσωπος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου κ. Κουτρομάνος καθώς και οι δυο εκπρόσωποι του δήμου της Αμφιλοχίας. Η ουσία βέβαια δεν είναι στο σοβαρό ενδοπαραταξιακό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον κ. Παπαναστασίου με την απόφαση αυτή, αλλά το τι μέλλει γενέσθαι με την διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής, μιας και επιδέχεται μια σημαντική επιβάρυνση για τους επομένους μήνες από τον Πύργο, τη στιγμή που οι ίδιοι οι αρμόδιοι χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Στράτου σχεδόν οριακή.
Συγκεκριμένα, όλα αυτά αποφασίζονται όταν πριν από λίγες μέρες μόλις συνεδρίασε εκ νέου το Δ.Σ. του Συνδέσμου, εξετάζοντας και πάλι αίτημα του δήμου Πύργου, το οποίο όμως τότε απορρίφθηκε «επειδή μέχρι τέλους του έτους θα έχει γεμίσει και το δεύτερο κύτταρο και θα πρέπει να προστατέψουμε το ΧΥΤΑ προκειμένου στο μέλλον να µην έχουµε τα ίδια προβλήµατα . Επιπλέον δεν είναι µόνο ο ∆ήµος Πύργου µε το συγκεκριµένο πρόβληµα .Πολλές αιτήσεις έχουµε λάβει το τελευταίο διάστηµα τις οποίες και απορρίψαµε για τον λόγο που αναφέρθηκε.», όπως έλεγε ο πρόεδρος του Συνδέσμου.
Βασικό ερώτημα είναι το τι μπορεί να άλλαξε μέσα σε μερικές εβδομάδες και ο ΧΥΤΑ Στράτου να είναι σε θέση να «φιλοξενήσει» σκουπίδια από τον Πύργο. Η επίσημη αιτιολογία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πως πρόκειται για μια ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης σε έναν δήμο που δοκιμάζεται και πως ο όγκος των σκουπιδιών θα είναι μικρότερος στο εξάμηνο σε σχέση με αυτόν που την πρώτη φορά ζητήθηκε να μεταφερθεί.
Θεωρείται όμως βέβαιο πως η κομματική «συγγένεια» και η σχέση του δημάρχου Αγρινίου με τον δήμαρχο Πύργου κ,. Λιατσή, έχει παίξει και αυτήν τον ρόλο της. Είναι βέβαιο πως ο κ. Παπαναστασιου έγινε δέκτης αφόρητων πιέσεων για να αλλάξει γνώμη. Να θυμίσουμε πως ανάλογο αίτημα είχε δεχθεί ο δήμος Αγρινίου και παλιότερα για μεταφορά σκουπιδιών από την Τρίπολη, αλλά η τότε δημοτική αρχή είχε αρνηθεί.

Από agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου