21 Απριλίου 2015

Σκουπιδότοπος η ιστορική πηγή ΒΛΥΧΑ, στο λιμάνι της Βόνιτσας

Γεμάτη από σκουπίδια, είναι η ιστορική πηγή Βλύχα (η οποία τροφοδοτούσε το κάστρο με νερό) στο λιμάνι της Βόνιτσας, ένα μνημείο ανυπολόγιστης σημασίας που ήταν πηγή ζωής για τους κατοίκους του κάστρου και της πόλης πριν και μετά τον 11ο αιώνα. 
Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι , ακόμη και σε περιοχές που θεωρούνται“βιτρίνα” του δήμου, όπως το κάστρο και το λιμάνι η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι απαράδεκτη.
Ο ευαίσθητος φίλος κάτοικος Βόνιτσας ανάρτησε τις φωτο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σημειώνει: «ΒΛΥΧΑ. Η ιστορική πηγή του κάστρου της Βόνιτσας στη θέση του σημερινού λιμανιού της. Πηγή ζωής για τους κατοίκους του κάστρου και της πόλης πριν και μετα τον 11ο αιώνα. Για όσους γνωρίζουν τον πολιτισμό της περιοχής μας την εποχή εκείνη, ας αναλογιστούν ποιός είναι ο πολιτισμός μας σήμερα, έτσι όπως καταντήσαμε το ιστορικό αυτό σημείο…».
Καλούμε τους Δημοτικούς άρχοντες να πράξουν το αυτονόητο και να σεβαστούν αφενός την ιστορία της πόλης και αφετέρου την υγεία των Κατοίκων της Βόνιτσας…

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου