9 Απριλίου 2015

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ Κ.Υ. ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Η κατάσταση στο Κ.Υ Βόνιτσας έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Όπως αναφέρεται στην επιστολή – διαμαρτυρία(επισυνάπτεται) των Γιατρών του Κ.Υ. Όπου υπάρχει κραυγή αγωνίας καθώς η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη εξαιτίας της παντελής έλλειψης φαρμάκων πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και όχι μόνο.

Αυτό το τεράστιο πρόβλημα είναι συνέχεια της πλήρης απαξίωσης που έχει οδηγηθεί το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της παιδιάτρου και διευθύντριας του ΚΥ Βόνιτσας, που είναι και η μόνη ειδικότητα που υπάρχει στο ΚΥ, αλλά μεταφέρεται αρκετές μέρες το μήνα για να κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο του Αγρινίου.. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου προσπαθεί με τέτοιες προσωρινές λύσεις και προχειρότητες να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις που έχει και το Νοσοκομείο Αγρινίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και η ίδια να μην μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά της σαν διευθύντρια και το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και σε συνδυασμό με τη μεταφορά της παιδιάτρου και από το ΚΥ Αμφιλοχίας μία ολόκληρη περιοχή με πάνω από 40.000 κατοίκους στους Δήμους Ακτίου - Βόνιτσας και Αμφιλοχίας να μένει χωρίς παιδίατρο, όπου επίσης στο ΚΥ Βόνιτσας δεν υπάρχει κανένας γιατρός ειδικότητας (ακτινολόγος, καρδιολόγος, γυναικολόγος, οφθαλμίατρος, μικροβιολόγος κλπ.).
Η απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση έχει φέρει σε τραγικό αδιέξοδο τους γονείς μικρών παιδιών, που, λόγω της οικονομικής κρίσης, με τα αντιλαϊκά, φορομπηχτικά μέτρα, τα χαράτσια κλπ., που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αδυνατούν να προσφύγουν σε άλλες λύσεις. Είναι φανερό ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση υπονομεύει την υγεία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και θέτει σε κίνδυνο και τη ζωή μικρών παιδιών.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που υλοποιούν βήμα-βήμα τη συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της υγείας και των πενιχρών πλέον εισοδημάτων των εργαζομένων, των ανθρώπων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να στηρίξουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα της Υγείας, με τραγικές συνέπειες για τα παιδιά, τις έγκυες και γενικότερα τους κατοίκους της περιοχής.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις τους, καλούν το λαό να δείξει ανοχή και υπομονή. Ανοχή και υπομονή σε μια κυβέρνηση που παρέλαβε κατά τα γνωστά "καμένη γη" και θα λύσει τα προβλήματα σε ένα απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα και ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. Κι όλα αυτά, αφού έχει αποδεχτεί ότι θα τηρηθούν όλες οι μνημονιακές δεσμεύσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα εφαρμοστούν όλοι οι αντιλαϊκοί προϋπολογισμοί που μείωσαν κατά 50% τις δαπάνες λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων την τελευταία πενταετία, ενώ θα γίνονται (στην καλύτερη περίπτωση αφού ούτε κι αυτή τηρήθηκε) μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Η κατάσταση στα νοσοκομεία θα παραμείνει αυτή που όλοι ζούμε και η όποια αναφορά σε δωρεάν δημόσια υγεία και εθνικό σύστημα υγείας θα είναι μόνο για το θεαθήναι.

Οι εργαζόμενοι του Κ.Υ. Βόνιτσας  και οι κάτοικοι του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας  δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή στη νέα συγκυβέρνηση και στο ζήτημα της δημόσιας υγείας. Δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχίσουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους για δημόσια δωρεάν υγεία, πίσω από τη διαπραγματευτική τακτική της συγκυβέρνησης υπέρ του ενός ή του άλλου τμήματος του κεφαλαίου.
Να απαιτήσουν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Κ.Υ Βόνιτσας με την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση, να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φάρμακα.
Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση, σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου