13 Μαΐου 2015

Εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

•Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου 
-Θεματική ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου για μαθητές Δημοτικού, διάρκειας 1 ώρας, Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. 
Δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδας για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημ. Μουσείων.

Δελτίο Τύπου
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε το 1977 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), με στόχο να αναδειχθεί ο ρόλος των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Κάθε χρόνο η 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων) είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα Μουσεία και στην προστασία της πολιτισμικής κληρονομιάς. Για το 2015 το ICOM έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», επισημαίνοντας τη δυνατότητα που έχουν τα Μουσεία για μια λιγότερο καταναλωτική κοινωνία, ανοικτή σε συνεργασίες.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας,συμμετέχοντας στον εν λόγω εορτασμό για τέταρτη συνεχή χρονιά, θα υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:
• Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου
1)Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Ε΄& ΣΤ ΄Δημοτικού, με τίτλο « Δίας- πατέρας θεών και ανθρώπων, προστάτης των Στρατίων», διάρκεια 1,30 ώρας, Δευτέρα 18 Μαΐου (9:00-13:00)
2) Μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του μουσείου, σε συνεργασία με την Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο μουσείο. Δευτέρα 18 Μαΐου ( 7:30 μ. μ.), 

•Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού, με τίτλο «Θα σας πω μια ιστορία για αιχμές και εργαλεία», διάρκεια 1 ώρας περίπου, Δευτέρα 18 Μαΐου.

•Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου 
Θεματική ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου για μαθητές Δημοτικού, διάρκειας 1 ώρας, Τετάρτη 20 Μαΐου. 

Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Ολυμπία Βικάτου

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου