22 Ιουλίου 2015

Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος-Ιθάκης: 2η κατασκηνωτική περίοδος

Η κατασκηνωτική μας περιπέτεια συνεχίζεται…
Τα παιδιά λατρεύουν την περιπέτεια και η Κατασκήνωση είναι ίσως η πιο συναρπαστική περιπέτεια που μπορούν να ζήσουν! Έτσι, ήταν η σειρά των αγοριών Δημοτικού να περάσουν επτά ευλογημένες και χαρούμενες μέρες, γεμάτες κέφι και ζωντάνια, αλλά και εμπειρίες ωφέλιμες και εποικοδομητικές στις πάντα φιλόξενες Εκκλησιαστικές Μαθητικές Κατασκηνώσεις της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης «Η Φανερωμένη». 
Από τις 13 μέχρι τις 20 Ιουλίου μια ζωντανή παρέα εξήντα τριών κατασκηνωτών, με επικεφαλής τον αρχηγό της κατασκηνωτικής αυτής περιόδου, Ιερολογιώτατο Διάκονο π. Χριστοφόρο Αραβανή και δεκαπέντε φοιτητές και μαθητές Λυκείου που διακόνησαν εθελοντικά ως στελέχη της Κατασκήνωσης, απόλαυσε τις όμορφες στιγμές της κατασκηνωτικής περιπέτειας. Τα παιδιά επέστρεψαν ήδη στις οικογένειές τους, φορτωμένα «περιπέτειες ωραίες, αναμνήσεις ζωηρές, όνειρα και φιλίες νέες..» -όπως λέει ένα γνωστό τραγούδι.


Η αισθητή παρουσία του Θεού και η ζεστή αγκαλιά της πολιούχου μας, Παναγίας της Φανερωμένης· η πατρική στοργή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας π. Θεοφίλου και όλων των κληρικών μας· το ενδιαφέρον των Ηγουμενοσυμβουλίων των Ι. Μονών και των Εκκλ. Συμβουλίων των Ενοριών που προσφέρουν, μαζί με ιδιώτες φίλους της Κατασκήνωσης, τα απαραίτητα για τη λειτουργία της (γεύματα κ.ά)· η θυσιαστική αγάπη του αρχηγού π. Χριστοφόρου και όλων των στελεχών· η ανιδιοτελής προσφορά του σεβαστού π. Θεοδοσίου Δενδρινού από την Ιθάκη και των συνεργατών του στο μαγειρείο· η εμπιστοσύνη των γονιών και η καλή διάθεση των παιδιών συνέθεταν τον καμβά, όπου φιλοτεχνήθηκε με ολοφώτεινα χρώματα ο εκπληκτικός πίνακας του ευλογημένου αυτού κατασκηνωτικού επταημέρου.


Παρατηρώντας τον, θα διακρίνει κανείς, πρωτόγνωρες για πολλά παιδιά, εμπειρίες λειτουργικής ζωής στην ι. Μονή Φανερωμένης, στο μετόχι του Αγίου Κοσμά και στα προσευχητάρια της Κατασκήνωσης· ουσιαστικές συζητήσεις για ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά γύρω από την πίστη και τη ζωή μας· ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και πρωταθλημάτων· την πολύτιμη ευκαιρία της αυτόνομης διαβίωσης, μακριά από την οικογενειακή αγκαλιά –που, πολλές φορές, καταπνίγει την ελεύθερη ανάπτυξη της παιδικής προσωπικότητας· τη μοναδική αίσθηση της ομαδικότητας, αλλά και της εν Χριστώ κοινωνίας.





Τα κορίτσια Γυμνασίου βρίσκονται ήδη στην κατασκήνωση, βιώνοντας από χθες τη δική τους κατασκηνωτική περιπέτεια…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου