30 Ιουλίου 2015

Ξαναζωντάνεψαν αναμνήσεις στην Κατασκήνωση Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας στην Ελαία Μεσσηνίας

Συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους οι Παλαιοί Πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Πάτρας πραγματοποίησαν την καθιερωμένη θερινή κατασκήνωσή τους και ξαναθυμήθηκαν τα νεανικά τους χρόνια.

Η 58η Κατασκήνωση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων (ΕΠΠ) του  Συστήματος πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 24-26 Ιουλίου 2015 στο φιλόξενο δάσος της Ελαίας Τριφυλίας, δίπλα στην Κατασκήνωση της Ομάδας.
Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας και την κοινωνία, τριάντα Παλαιοί Πρόσκοποι τήρησαν την υπόσχεσή τους, και συμμετείχαν στην κατασκήνωση, με κάποιους να έρχονται από πολύ μακριά, όπως ο Καναδάς και η Αγγλία, μόνο και μόνο για να ξαναζήσουν αξέχαστες προσκοπικές στιγμές.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι Παλαιοί Πρόσκοποι, αψηφώντας τα γκρίζα τους μαλλιά – αρκετοί ήταν από τους πρωτοπόρους που κατασκήνωσαν για πρώτη φορά στην Ελαία το 1982 – έζησαν ένα πλήρες προσκοπικό πρόγραμμα που περιελάμβανε μαγείρεμα, καθαριότητα, επάρσεις και υποστολές σημαίας, κλπ., εμπλουτισμένο με μπόλικη διασκέδαση και ψυχαγωγία.
Στις ξεχωριστές στιγμές του τριημέρου, εκτός από το πατροπαράδοτο δείπνο με γουρουνοπούλα στη Κυπαρισσία για την έναρξη της Κατασκήνωσης, περιλαμβάνεται και η γιορτή που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου, ο Δήμος Τριφυλίας και ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, για να αποχαιρετήσει τους παλαιούς και νέους προσκόπους που κατασκήνωσαν τη φετινή περίοδο στο Δάσος της Ελαίας και να επιβραβεύσει τη διαχρονική προσφορά τους στην διατήρηση και την ανάδειξη του δάσους και της παραλίας.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο Πρόεδρος της  Ένωσης Παλαιών Προσκόπων (ΕΠΠ) του 2ου Συστήματος Πάτρας, Κωνσταντίνος Δάσιος, προσέφερε στον κ. Κατσίβελα, το επετειακό μαντήλι για τα 90 χρόνια (1924-2014) του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας, και τόνισε ότι: «Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας από το 1982 κατασκηνώνει ανελλιπώς στην Ελαία, πράγμα που σημαίνει ότι από τα 91 καλοκαίρια του, το Σύστημα έχει ζήσει τα 33 από αυτά στο μοναδικό αυτό παράκτιο πευκόδασος».
Ο παλαιός πρόσκοπος, καθηγητής και π. Διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου Αθηνών, Διονύσης Σιμόπουλος, προσφωνώντας το Δήμαρχο Τριφυλίας ανέφερε ότι: «Από τότε που πρωτο-κατασκήνωσαν οι πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Πάτρας, εστίασαν το πανελλήνιο ενδιαφέρον στην Ελαία, και φέτος εκτός της κατασκήνωσης του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας γίνονται και οι κατασκηνώσεις του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ψυχικού, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Τριπόλεως και του 1ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων Παρισιού, κάνοντας το Δάσος της Ελαίας να μοιάζει με έναν τεράστιο προσκοπικό κρίκο».

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Αρχηγείου της ΕΠΠ του 2ου Συστήματος Πάτρας, σύμφωνα με το νέο κανονισμό του ΣΕΠ για τις ΕΠΠ, ενώ η κατασκήνωση έληξε την Κυριακή το απόγευμα, με την ευχή να ξανανταμώσουν και πάλι του χρόνου – όλοι, και ακόμα περισσότεροι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου