1 Ιουλίου 2015

ΠΥΡΓΟΣ: Με…διαπραγμάτευση η μεταφορά 4.000 τόνων στην Πάλαιρο

Με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και όχι μέσω προκήρυξης διαγωνισμού θα γίνει τις επόμενες ημέρες, από την αρμόδια επιτροπή του δήμου Πύργου, η ανάθεση της εργασίας για την φόρτωση και μεταφορά των 4 χιλ. τόνων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
Την απόφαση αυτή, έλαβε χθες, ομόφωνα, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου, που συνεδρίασε με μοναδικό θέμα συζήτησης την ανάθεση εργασίας – υπηρεσίας «Φόρτωση και μεταφορά αστικών στερεών αποβλήτων δήμου Πύργου» με προσφυγή σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού διαγωνιζομένων και χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, κάτι που είχε υλοποιηθεί και για την μεταφορά των 3 χιλ. τόνων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Δυτικής Θεσσαλίας.
Η διεξαγωγή της διαπραγμάτευσης αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στα γραφεία της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του δήμου Πύργου (Πατρών και Τ. Πετροπούλου, Πολύκεντρο, 1ος όροφος) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, αν και εφόσον έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την λειτουργία των Τραπεζών.
Ο λόγος που η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε χθες την υλοποίηση του έργου ανάθεσης με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης και όχι της προκήρυξης διαγωνισμού, είναι, όπως εξήγησε ο κ. Σκαρτσιάρης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, γιατί η «Οικονομική Επιτροπή με τη διάταξη της παρ. 1., περ. δ΄ του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010, καθίσταται κατ’ εξαίρεση αρμόδια να αποφασίζει για την απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις εκτός αν το δημοτικό συμβούλιο έχει διακρατήσειτη σχετική αρμοδιότητα με ειδική απόφασή του ή η Οικονομική Επιτροπή έχει παραπέμψει τη λήψη της σχετικής απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΧΥΤΑ Παλαίρου (θέση Κακοπετριά) θαδιαχειρισθεί την ποσότητα των 4 χιλιάδων τόνων σκουπιδιών από τον Πύργο και μόνον αυτή ενώ η δαπάνη που θα βαρύνει τον δήμο του Πύργου έχει ορισθεί σε 56,5 ευρώ τον τόνο δηλαδή 226 χιλ. ευρώ συνολικά για το διάστημα των 12 μηνών που προβλέπει η σύμβαση.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com

Από patrisnews.com
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου