17 Ιουλίου 2015

Ο Νέστορας Χαχάμης από την Πάλαιρο κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Ταϊλάνδη

Στην τόπο μας, της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων, οι διακρίσεις που επιτυγχάνει συνεχώς ο Νέστορας Χαχάμης από την Πάλαιρο, ίσως είναι η σοβαρότερη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Η 56η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε στην πόληChiang Mai της Ταϊλάνδης από 4 έως 16 Ιουλίου και ο νεαρός Νέστορας Χαχάμης κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. 
Να τονίσουμε ότι οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο και φέτος τα έξοδα της ελληνικής αποστολής καλύφθηκαν με χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει με τρία μετάλλια από τη 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα και ειδικότερα, ο Πέτρος Ντούνης από την Αθήνα πήρε αργυρό μετάλλιο, ο Παναγιώτης Μισιακός από την Αθήνα χάλκινο μετάλλιο, ο Νέστορας Χαχάμης από την Αιτωλοακαρνανία χάλκινο μετάλλιο ενώ εύφημη μνεία πήραν ο Απόστολος Παναγιωτόπουλος από την Θεσσαλονίκη και ο Δημήτρης Μελάς από την Αθήνα.
«Οι μαθητές αυτοί με όπλο τους το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο των στόχων της που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΜΕ. Τους μαθητές συνόδεψαν ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

2 σχόλια: