9 Αυγούστου 2015

Πάλαιρος: Η κατάσταση μετά τη φωτιά…

Μεγάλη ήταν η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί χθες κοντά στην Πάλαιρο με τρία διαφορετικά μέτωπα και μεγάλη έκταση καμμένης γης. 
Το agrinioreport.com βρέθηκε στο σημείο και συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής. Εκείνοι, για το ιστορικό της υπόθεσης, μας ανέφεραν τα εξής:
Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 5 το πρωί και αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική καθώς ο τόπος μύριζε καμένο, κάτι που έδωσε το έναυσμα για τους τριγύρω κατοίκους να καλέσουν τα πυροσβεστικά οχήματα ώστε να καταφθάσουν στο σημείο σε μια προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Η δύναμη της πυροσβεστικής ήταν ιδιαίτερα μεγάλη καθώς τα μέτωπα ήταν τρία. Ο άνεμος ήταν ανατολικός και ιδιαίτερα ισχυρός με αποτέλεσμα η φλόγα να μεγαλώσει σε ένταση και να μην μπορεί να ελεγχθεί εύκολα από τους πυροσβέστες.
Τα τρία μέτωπα έκαιγαν σε ανατολή, βορρά και δύση ενώ έγινε προσπάθεια κατάσβεσης και από αέρος με ελικόπτερο τύπου Έριξον. Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι με λάστιχα νερού κατάβρεχαν τα τριγύρω δέντρα από φόβο μήπως η πύρινη λαίλαπα έρθει προς το μέρος τους και η αστυνομία τους προειδοποιούσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα μαζεύοντας τα πράγματά τους σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ο δρόμος από και προς την Βόνιτσα και τη Λευκάδα έκλεισε προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και άνοιξε ξανά λίγο το μεσημέρι, ενώ στις 7 το απόγευμα περίπου η φωτιά βρισκόταν προς το τέλος της.
Ο απόηχος της πύρινης αυτής καταστροφής είναι μεγάλη έκταση καμμένης γης, μια αποπνικτική ατμόσφαιρα ενώ, ευτυχώς, δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη απώλεια. Αυτή τη στιγμή ο καπνός από την καμμένη έκταση, βρίσκεται ακόμη στην ατμόσφαιρα και υπάρχει ειδικό μηχάνημα που διανοίγει τον δρόμο από πριν.

Aπό http://agrinioreport.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου