21 Αυγούστου 2015

Διονύσης Χόρτης: Το Αεροδρόμιο Ακτίου Βόνιτσας της Αιτωλοακαρνανίας!

Γράφει ο 
Διονύσης Χόρτης*
Κύριοι των.... Ιονίων το παρατραβήξατε!!!!!
Με θαυμασμό για τις γνώσεις Γεωγραφίας Ιόνιων Παραγόντων που πρότειναν Δημοψήφισμα (άρθρο  στο ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS στις 20 Αυγούστου με θέμα: Δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια ζητούν στο Ιόνιο) για τα Αεροδρόμια Κέρκυρας Ζακύνθου Κεφαλονιάς και Ακτίου (!!!!) θέλω ναεκφράσω την απορία μου για ποιό λόγο δεν συμπεριέλαβαν στην πρόταση το Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου και αυτό του Κανάβεραλ κάπου στην Αμερική!!!!
Όχι δεν θα μπω στην ουσία της υπόθεσης δηλαδή αν πρέπει ή δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν τα 14 Αεροδρόμια (αν και προσωπικά είμαι αντίθετος στην κατάληξη αυτή), ούτε θα ήθελα τον οποιοδήποτε σχολιασμό που θα με συμπεριλάβει σε πολιτικές ίντριγκες ή σε κομματικές αντιπαραθέσεις. 
Σκοπός της επιστολής αυτής προς το ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS είναι να εκφράσει τον θυμό μου στο γεγονός ότι εδώ και χρόνια κάποιοι Ιόνιοι και Ηπειρώτες Φίλοι και Γείτονες εκλαμβάνουν την ελλιπή διαχείριση των Αιτωλοακαρνάνων ως προς το θέμα της ονομασίας του Αεροδρομίου Ακτίου Βόνιτσας ως ευκαιρία να μας πουν ότι ο ήλιος ανατέλλει από την δύση!!! Εκτός κι αν η Κέρκυρα είναι περιοχή του Αργυρόκαστρου και η Ζάκυνθος της Πελοποννήσου!!! Όχι δεν θέλω να ειρωνευτώ ούτε να υποτιμήσω ούτε να αντιδικήσω!! Όμως έλεος πια Πατριώτες Γείτονες!!!

Βέβαια θα πει κάποιος τι κάνουμε εμείς οι Αιτωλοακαρνάνες, τι κάνει ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας και τι η Περιφερειακή μας Διοίκηση..... Αυτό είναι άλλο θέμα για το οποίο δεν θα ασχοληθώ αν και προτρέπω όλους τους Φορείς να πάρουν πιο ζεστά την υπόθεση!!!Η οποία βέβαια υπόθεση αν δουλευτεί σωστά θα δώσει οπωσδήποτε ώθηση στην Οικονομική και Τουριστική ανάπτυξη του Τόπου μας!!

Με την ευκαιρία θα ήθελα να φιλοξενήσετε την μία από τις δύο «θέσεις» τουΨηφίσματος στην ΓΣ της ΠΑΝΣΥ (Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας) που σαν μέλος του ΚΣ της ΟΠΣΥΞ (Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου) έδωσα να καταγραφούν εκπροσωπώντας ως Πρόεδρος τον Σύλλογο των εν Αθήναις Βονιτσάνων «ο Αμβρακικός».. (Η άλλη θεση είχε να κάνει με τα προβλήματα του Αμβρακικού Κόλπου) : 
«Ζητούμε την επίλυση του θέματος της ονομασίας του Αεροδρομίου Ακτίου Βόνιτσας. Στον κατάλογο των αεροδρομίων το εν λόγω αεροδρόμιο αναφέρεται μεν ως Κρατικός Αερολιμήν Ακτίου, παραλείπεται δε να αναφερθεί ως Ακτίου Βόνιτσας. Αν αναφέρεται γίνεται ως Ακτίου Πρεβέζης. Ως τόπος αναφέρεται η Ήπειρος και η Πρέβεζα. Η δε κωδική ονομασία της ΙΑΤΑ είναι ΡVK που παραπέμπει στην Πρέβεζα. Χρειάζεται αρχικά η αλλαγή της κωδικής ονομασίας της ΙΑΤΑ σε AKVO και στην συνέχεια ενημέρωση φορέων και τουριστικών γραφείων εσωτερικού και εξωτερικού» .

Κλείνοντας θέλω να επαναλάβω ότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις κομματικές ή πολιτικές για την υπόθεση ιδιωτικοποίησης ή μη των 14 αεροδρομίων αφού αναφέρομαι αποκλειστικά για το θέμα της ονομασίας του Αεροδρομίου Ακτίου Βόνιτσας. Ούτε ασχολούμαι με την πρόταση αυτή καθ εαυτή για το Δημοψήφισμα Δηλαδή των Ιονίων Νήσων για τα 3 (και όχι 4) Αεροδρόμιά τους. Απλά η πρόταση Δημοψηφίσματος ήταν η αφορμή να θίξω ένα αιώνιο πρόβλημα που δίνει το καταχρηστικό δικαίωμα σε κάποιους να υπερβούν τα εσκαμμένα και να θεωρήσουν ως δεδομένα πράγματα ανυπόστατα και αγεωγράφητα....Τους συστήνουμε ευγενικά να πάρουν Χάρτες Άτλαντες GPS και οτιδήποτε χρήσιμο προς εκμάθηση Γεωγραφίας και ενημέρωσής τους!!

Όσο για μας τους Ακαρνάνες τους Αιτωλοακαρνάνες του Ξηρομερίτες και τους Βονιτσάνους καιρός είναι να ενωθούμε να οργανωθούμε να κινηθούμε και να δημιουργήσουμε μια νέα βάση ως προς την σωστή χρήση της ονομασίας του Αεροδρομίου Ακτίου Βόνιτσας προς κέρδη και οφέλη της Περιοχής μας!!

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία!!

*Χόρτης Διονύσης - Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων «ο Αμβρακικός».

AΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου