24 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Ενημέρωση για την λαϊκή συνέλευση στη Πογωνιά με θέμα την υδροδότηση

Στις 14 Αυγούστου 2015 κατάθεσα αίτηση, συνοδευόμενη από 246 υπογραφές, στο Δήμο μας με αίτημα τη πραγματοποίηση Λαϊκής Συνέλευσης στη Πογωνιά με θέμα "Υδροδότηση Πογωνιάς-Στενού και ευρύτερης περιοχής". 
Προκηρύχτηκαν οι εθνικές εκλογές και είπαμε να γίνει η συνέλευση μετά από αυτές. Σκοπός μας είναι να πραγματοποιηθεί μια νηφάλια, χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση και να υπάρξει μια απόφαση δίκαιη, κοινωνικά παραδεκτή , που να ανακουφίσει τους κατοίκους.
Πολλοί θέλετε να πληροφορηθείτε για τη Λαϊκή συνέλευση και σωστά κάνετε. Μετά από συναντήσεις, τηλεφωνικές συζητήσεις και ηλεκτρονικές επιστολές που έκανα με τους αρμόδιους του Δήμου, είχα μακρά τηλεφωνική συζήτηση με τον Δήμαρχο κ Αποστολάκη.
Σας πληροφορώ τα παρακάτω.
1)-Ο Δήμαρχος περιμένει ένα γεωλόγο να του δώσει την επιστημονική γνώση του για τους πιθανούς τόπους εντοπισμού νερού με γεώτρηση. Τούτο θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
2)-Ενημέρωσα με την αίτηση μου ότι γνωστός κάτοικος που έχει σπίτι στη Πογωνιά προσφέρει στο Δήμο δωρεάν τη μελέτη του αγωγού. Ο Δήμος ήρθε σε επαφή μαζί του και τους ζήτησε τεχνικά στοιχεία τα οποία θα του δώσουν. 
Εκφράζω δημοσίως τις ευχαριστίες μου στο κύριο για τη προσφορά του. Θεωρώ ότι εκφράζω όλους τους κατοίκους. Είμαι σίγουρος ότι θα παραβρεθεί στη Λαϊκή συνέλευση και θα μας γεμίσει χαρά η παρουσία του.
3)-Η Λαϊκή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ή τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Πογωνιάς . 
Για την ακριβή ημερομηνία θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση μου.


Αγαπητοί Αναγνώστες
Πριν λίγες ημέρες πήγα στη δεξαμενή στα παλιά Σκλάβαινα. Εκεί διαπίστωσα ότι πηγαίνει νερό από τη Κορπή. Έξω από τη δεξαμενή υπάρχει βρύση που αν την ανοίξει κανείς παίρνει νερό Κορπής όσο θέλει. Υπάρχουν κουρήτες που προφανώς πίνουν νερό Κορπής τα ζώα της περιοχής.
Η Πάλαιρος τροφοδοτείται (όχι αποκλειστικά) με νερό Κορπής. Τούτο χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των κατοίκων όπως για ύδρευση, πότισμα κήπων, στις πισίνες, στο πότισμα του γκαζόν, στο πότισμα δέντρων κλπ.
Οι κάτοικοι Πλαγιάς και Περατιάς πίνουν νερό από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας.
Εμείς οι κάτοικοι της Πογωνιάς- Στενού και ευρύτερης περιοχής δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας κάτοικοι είμαστε κ Δήμαρχε ,κύριες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ
-Να έχουμε άμεσα νερό Κορπής. Η ανοχή και η υπομονή μας εξαντλήθηκε.
-Καλούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να παραβρεθούν στη συνέλευση.
-Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετούν και πρωτίστως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέχτηκαν από το πρώην Δήμο Κεκροπίας-Παλαίρου.
-Καλούμε το Δήμαρχο κ Αποστολάκη να φέρει μια καθαρή και χωρίς περιστροφές εισήγηση στη κατεύθυνση να πιούμε άμεσα, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα νερό από τη Κορπή.
-Καλούμε τη Τεχνική υπηρεσία και τον υδραυλικό του Δήμου να παραβρεθούν για να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα ως υπηρεσιακοί παράγοντες. Τούτο είναι αναγκαίο πριν τη τελική διαμόρφωση της γνώμης του καθένα μας .
-Καλούμε τους κατοίκους ανεξάρτητα αν υπέγραψαν ή όχι την αίτηση να παραβρεθούν στη συνέλευση και να πουν τη γνώμη τους. Η Λαϊκή Συνέλευση Είναι η κορυφαία πράξη της άμεσης Δημοκρατίας.

Αγαπητοί Αναγνώστες
Σε ότι με αφορά λέω τα εξής:
Με ανακοίνωση που εξέδωσα πριν μήνες στη Πογωνιά και στο Στενό γνωστοποίησα τη θέση μου για άμεση, βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμή λύση του θέματος. Τη θέση μου παρουσίασα και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αν κάποια άλλη πρόταση με κατεύθυνση να πιούμε νερό από Κορπή είναι πιο εφικτή από τη δική μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να την υποστηρίξω. Εξάλλου για αυτό το λόγο γίνεται η Λαϊκή Συνέλευση.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά είναι ενημερωμένη από μένα για το πρόβλημα και ζήτησα ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη όπου θα τη καλέσω να παραβρεθεί στη Λαϊκή Συνέλευση.
Ο Περιφερειάρχης κ Κατσιφάρας είναι ενημερωμένος τηλεφωνικά από μένα για το θέμα.
Είμαι αποφασισμένος, έχω ενημερώσει ήδη το Τοπικό Συμβούλιο Πογωνιάς και καλώ όποιο Δημοτικό Σύμβουλο θελήσει να πάμε το θέμα μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, αν το θέμα δεν λυθεί στη Λαϊκή συνέλευση.

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη έχετε το λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου