14 Σεπτεμβρίου 2015

Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επόμενη μέρα των αγώνων. Για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής Κυβερνήσεων-Ε.Ε-ΔΝΤ-Κεφαλαίου

http://antarsya.gr/img/ANTARSYA-EEK.pngΑγρότισσα, Αγρότη,
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ-Ε.Ε-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πλαίσια του 3ου μνημονίου ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων. Ήδη βιώνεις στο πετσί σου την αύξηση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια στο 23%. Αμέσως μετά τις εκλογές θα αυξήσουν ριζικά τους φορολογικούς συντελεστές, την προκαταβολή φόρου, τις εισφορές στον ΟΓΑ, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και θα συνεχίσουν την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.

Τα μέτρα αυτά σε διώχνουν από το χωράφι και το μαντρί. Θα προκαλέσουν νέες απολύσεις και απλήρωτη εργασία στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα όπου δουλεύει πληθώρα συγγενών σου. Θα συμπιέσουν βάναυσα όλους τους επαγγελματίες του κλάδου σε κάθε αγροτική περιοχή συμβάλλοντας στην καταστροφή ενός μέρους της εγχώριας παραγωγής, ειδικά αυτό που μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Ταυτόχρονα, μέσω των μέτρων αναπροσαρμόζεται ριζικά η υπόλοιπη παραγωγή με κριτήριο τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, για να βγουν οι καπιταλιστές από τη κρίση σε βάρος των εργατικών και λαϊκών αναγκών. 

Αγρότισσα, Αγρότη,
σε καλούμε να βαθύνεις το ρήγμα που άνοιξε διάπλατα το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. 

Σε καλούμε να καταδικάσεις το μνημονιακό στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ. Μην ξεγελαστείς από τη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής που πίνει νερό στο όνομα του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε καλούμε να ενισχύσεις την αντικαπιταλιστική αριστερά που φιλοδοξεί να οργανώσει μαζί σου, την ρήξη με τους εκβιαστές και του οικονομικούς δολοφόνους της Ευρωπαϊκής Ένωσης· σήμερα και όχι στο αόριστο μέλλον της «λαϊκής εξουσίας» του ΚΚΕ και ούτε φυσικά με την λογική παραμονής στην Ε.Ε που προκρίνει η ΛΑ.Ε.

Σε καλούμε να ενισχύσεις την αντικαπιταλιστική αριστερά που παλεύει για την ισότιμη κοινή δράση των δυνάμεων που κατανοούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική στα πλαίσια του ευρώ και της Ε.Ε.

Από αυτή τη σκοπιά η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στηρίζει τη πάλη της φτωχομεσαίας αγροτιάς :

1) Για την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών επιβίωσης. Για να υπάρχουν όροι παραμονής στην ύπαιθρο όπως: άμεση απόσυρση της φορολεηλασίας και των συντάξεων δίψας, κατάργηση των χαρατσιών , κατώτερες εγγυημένες τιμές, ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, έργα υποδομής, δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση, πλήρη δημόσια ασφάλιση της παραγωγής, απαλλοτρίωση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας, άμεση αποζημίωση των καταστροφών και ισοτιμία δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων της υπαίθρου ανεξαρτήτως χρώματος, έθνους και θρησκείας. 2) Για τη δημιουργία των δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών της με εργατικό έλεγχο και διεκδίκηση κρατικής ενίσχυσης σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική. 3) Για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τροφίμων σε συνεργασία με τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού με κεντρικό σχεδιασμό και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. 4) Για την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος περνάει μέσα από την πάλη για την ανατροπή των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα εφαρμόζουν, τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την αποδέσμευση της χώρας από τη Ε.Ε, με δημοκρατικό επανακαθορισμό των διεθνών μας σχέσεων. Με τον οργανωμένο λαό που θα του ανήκει η χώρα του, μακριά από τη μπότα των δανειστών, που θα αμφισβητεί έμπρακτα την εξουσία, την ιδιοκτησία και τα πλούτη της αστικής τάξης, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία στα χέρια των παραγωγών του πλούτου.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί σε οργανωμένο ξεσηκωμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς που θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για ενωτικούς νικηφόρους αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία. 

Αγρότισσα ,Αγρότη, μη διστάσεις. Η εκλογική ενίσχυση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι χρήσιμη για το λαό.

Ψηφίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου