13 Νοεμβρίου 2015

Το βιβλίο της Καλλιρόης Παλούκη-Ζαχαράκη: "Το νερό σύμβολο και πηγή ζωής". Μόλις κυκλοφόρησε!

Η Βονιτσάνα ευαίσθητη φιλολόγος κα Καλλιρόη Παλούκη - Ζαχαράκη, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο : "Το νερό σύμβολο και πηγή ζωής. Η παρουσία του στον λαϊκό μας πολιτισμό "
Το βιβλίο είναι μία μελέτη για το νερό, την πηγή και σύμβολο ζωής, που έγινε από τα πανάρχαια χρόνια αντικείμενο λατρείας όλων των λαών. Το νερό που αποτελεί αστείρευτη πηγή δύναμης και ζωής: καθαρίζει, θεραπεύει, ανανεώνει και διασφαλίζει την αθανασία. Είναι το «ζων ύδωρ» ή το «αθάνατο νερό». 
Το νερό κατέχει σημαντική θέση και στη λαϊκή παράδοση. Η παρουσία του νερού ήταν εκείνη που καθόριζε αν θα υπήρχε συνέχεια στη ζωή των ανθρώπων. Νεράιδες και κυράδες, νύμφες και στοιχειά πλημμύρισαν τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και συνόδευσαν τη ζωή των ανθρώπων στις εκδηλώσεις τους.
Το βιβλίο, που είναι φρεσκοτυπωμένο και όμορφο σαν τα κρύα νερά,προλογίζει ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης και μπορείτε να το προμηθευτείτε απευθείας από την Συγγραφέα, εάν επικοινωνήσετε: Οικία: 26430-22214 και κιν: 6980-360359.


Μικρό βιογραφικό: 
Η Καλλιρρόη Παλούκη-Ζαχαράκη γεννήθηκε στο Δρυμό Αιτωλοακαρνανίας είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Βόνιτσα ως φιλόλογος καθηγήτρια στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Ενδιαφέροντά της εκτός από την επιστήμη της Φιλολογίας που υπηρετεί είναι η Λαογραφία, η Ιστορία και η Μουσική. 
Είναι παντρεμένη με τον Κων/νο Ζαχαράκη καθηγητή Μαθηματικών και έχουν δύο παιδιά, την Ελένη φοιτήτρια Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Ευάγγελο φοιτητή στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συγχαρητήρια στην κα Καλλιρρόη Παλούκη-Ζαχαράκη για την κυκλοφορία του βιβλίου της και της ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο σαν το γάργαρο τρεχούμενο νερό.

ΑΠΟ ΚΑΤΟΥΝΑ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου