16 Δεκεμβρίου 2015

Διάλογοι Γονέων

«Γονείς και Παιδιά: Δίαυλοι επικοινωνίας και διαχείρισης της συμπεριφοράς»
Πραγματοποιήθηκε σε Μαραντοχώρι και Λευκάδα
η 3η συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων»!


Με δυο ουσιαστικές συναντήσεις προβληματισμού και επικοινωνίας των γονιών συνεχίστηκαν οι «Διάλογοι Γονέων» την περασμένη Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015. Ήταν η τρίτη κατά σειράν συνάντηση για φέτος. Η πρωινή συνάντηση έλαβε χώρα στο φιλόξενο Δημοτικό Σχολείο Μαραντοχωρίου, παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου και με τη συμμετοχή πολλών γονέων από τη γύρω περιοχή, αφού οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Μαραντοχωρίου και Βασιλικής. Το απόγευμα, με ανάλογο περιεχόμενο, πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λευκάδας, στο όμορφο κτίριο της «Καταφυγής», με τη συμμετοχή αρκετών γονέων και του πνευματικού πατέρα της τοπικής μας Εκκλησίας, του Σεβ. Μητροπολίτου μας.
Η προσκεκλημένη του Κέντρου Νεότητας, κ. Σοφία Μεσσήνη, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη της Λευκάδας και διαθέτει πλούσια επιστημονική κατάρτιση, ανέπτυξε στους γονείς το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα: «Γονείς και Παιδιά: Δίαυλοι επικοινωνίας και διαχείρισης της συμπεριφοράς». Ανέπτυξε τις δυνατές «μεθόδους» διαχείρισης της συμπεριφοράς των παιδιών, καλλιέργησε προβληματισμούς και πρότεινε ως αποτελεσματικότερο τέτοιο δίαυλο να συνδυάζεται η ενθάρρυνση των θετικών συμπεριφορών του παιδιού με την εξάλειψη της ενθάρρυνσης αυτής, όταν η συμπεριφορά του ξεπερνάει τα όρια και καταλήγει να γίνει μη αποδεκτή έως αρνητική.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2015 με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, Αναπλ. Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Παν. Αθηνών – Ψυχίατρο – Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο και Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: «Ταξιδεύοντας μεταξύ παιδικότητας και εφηβείας».






Λευκάδα, 16 Δεκεμβρίου 2015
(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου